20 Οκτ 2019

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - 740 μετανάστες θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα από Σάμο

Εφτακόσιοι σαράντα (740) μετανάστες θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα, 21/10, με ναυλωμένο πλοίο και άλλοι 300 την Πέμπτη, 24/10, με το πλοίο της γραμμής, μετά από δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τον βουλευτή του νομού.

«Χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε αυτό που είχε διαβεβαιώσει τον Βουλευτή πριν τρεις εβδομάδες, ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου το νησί θα έχει αποσυμφορηθεί», αναφέρει ο κ. Στεφανάδης.

Ο βουλευτής Σάμου συναντήθηκε χθες στο γραφείο του με τους αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη, τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και τον αντιδήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη για να συζητήσουν για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της σοβαρής κατάστασης που αντιμετωπίζει το νησί, ενώ παράλληλα οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις.

Τέλος, ο  κ. Στεφανάδης, παρουσία του αντπεριφερειάρχη, του δημάρχου και του αντιδημάρχου πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Βορείου Αιγαίου, ταξίαρχο κ. Ε. Ντουρουντούς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, ειδικά μετά την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί πως και χτες υπήρξε διαδήλωση μεταναστών από το Αφγανιστάν, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη, ζητώντας να φύγουν από τη Σάμο.

Επιπλέον, αργά το απόγευμα, μεταφέρθηκαν στο οικόπεδο απέναντι από το ΚΥΤ οι μετανάστες, οι οποίοι μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης είχαν καταφύγει στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required