9 Οκτ 2019

Την ταινία America Square προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Την ταινία America Square προβάλει το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, στις 21.15, στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Σάμου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Περίληψη

Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο.

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, που απέσπασε δυο βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Σακαρίδης θα μας γνωρίσει τη σημερινή πλατεία Αμερικής, μέσα από μια μαύρη κωμωδία με στοιχεία νεορεαλισμού και νουάρ, αποκαλύπτοντας μια πλευρά του προσφυγικού ζητήματος

Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο «Η Βικτώρια δεν υπάρχει» του Γιάννη Τσίρμπα και εξετάζει πώς διαφορετικοί άνθρωποι επηρεάζουν ο ένας τη ζωή και τη μοίρα του άλλου. O αγγλικός τίτλος έχει σκωπτικό χαρακτήρα κι αυτό το στοιχείο είναι κυρίαρχο στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, αν το θέμα της αφορά στη μεγαλύτερη τραγωδία της εποχής μας.





Ο Μπίλι , ιδιοκτήτης μπαρ και παράνομου τατουαζάδικου, και ο Νάκος, ένας τριανταοχτάχρονος που ζει ακόμα και με τους γονείς του, κάτοικοι της πλατείας Αμερικής και οι δύο, είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Μπίλι, ανεξάρτητος κι ελεύθερο πνεύμα, ερωτεύεται μια μετανάστρια Αφρικανή τραγουδίστρια, την Τερέζα, που θέλει να διαφύγει στο Παρίσι. Από την άλλη, ο Νάκος μεταμορφώνεται σε μπανάλ ρατσιστή, έχοντας βάλει στόχο της ζωής του να κερδίσει πίσω την αγαπημένη του πλατεία, που κατά τη γνώμη του την έχουν καταλάβει οι ξένοι. Παράλληλα, ο Τάρεκ, ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από την Ελλάδα και βρίσκεται μπλεγμένος στον κυκεώνα παράνομων μεταφορών για τους ανθρώπους χωρίς χαρτιά . Όμως σχέδια του Νάκου μπαίνουν εμπόδια στο δρόμο του.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης

Σεναριογράφοι: Γιάννης Τσίρμπας, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Σακαρίδης

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι , Θέμις Μπαζάκα , Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ξένια Ντάνια , Ρέα Πεδιαδιτάκη, Σουλτάν Αμίρ, Πέτρος Σαντοβίτο, Αχιλλέας Κυριακίδης










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required