29 Οκτ 2019

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου ο καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης

Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, ο καθηγητής Λαογραφίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μ. Γ. Βαρβούνης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου.


Η τελετή της αναγόρευσης έγινε στην αίθουσα τελετών «Constantin Stoicescu», και άρχισε στις 14.00, με συντονισμό από τον πρόεδρο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, Prof. Marian Preda. Αναγνώσθηκε προσφώνηση του πρύτανη Prof. Mircea Dumitru, ενώ παρών ήταν ο κοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών Prof. Liviu Franga, καθώς και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος, μαζί με τον επιτετραμμένο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Τουρνάκη, ο οποίος αναπληρώνει τον νέο Έλληνα πρέσβη στο Βουκουρέστι, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει καθήκοντα, και τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φίλιππο Κρητιώτη. 

Την Laudatio εκφώνησε ο αντικοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών Prof. Bogdan Stefanescu, από κείμενο που έγραψε ο Prof. Tudor Dinu, ακολούθησε η επίδοση των διασήμων, του διπλώματος και η περιένδυση με την τήβεννο του Πανεπιστημίου, και στη συνέχεια ο τιμώμενος ανέπτυξε το θέμα «Greek Folklore at the Beginning of the 21st century», τονίζοντας παραλλήλως ότι η σπουδαία αυτή τιμή αντανακλά τόσο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όσο και στην ιστορία και τον πολιτισμό της γενέτειράς του, της Σάμου, θέματα στα οποία έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required