21 Οκτ 2019

Κώστας Μουτζούρης - Δεν φτάνει μόνο η αποσυμφόρηση, θα πρέπει να περιοριστούν και οι ελεύσεις

Στη Σάμο βρίσκεται από χτες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Σάμο και ειδικότερα στην πόλη της Σάμου.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι μια πυριτιδαποθήκη το Βαθύ που κινδυνεύει να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας μας οδηγούν να σκεφτούμε. Δεν πάει άλλο. Περιμένουμε άμεση αντίδραση από την Κυβέρνηση στην οποία πιστεύουμε. Δώσαμε περιθώριο λίγων ημερών υπομονής όμως δεν πάει άλλο», είπε στο Samos24.gr.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση , ο κ. Μουτζούρης ανέφερε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Αλλά το βασικό στην Ελλάδα είναι πως πάσχουμε στην υλοποίηση. Δεν φτάνει μόνο η απομάκρυνση από τα νησιά. Θα πρέπει να περιοριστεί και δραστικά στο να έρχονται. Αν έχουμε απομάκρυνση και ταυτόχρονα αφίξεις δεν κάνουμε τίποτα», είπε. Όσον αφορά την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε άλλες τις Περιφέρειες της χώρας ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε: «Δεν είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να κλείνει τα σύνορα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και η Ελλάδα να τα κλείνει σε αυτά τα νησιά. Δεν πρόκειται για τυχαία νησιά. Βρίσκονται σε ένα κρίσιμο εθνικό σημείο, με έντονη πίεση από την Τουρκία και φοβόμαστε για πολλά πράγματα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required