31 Οκτ 2019

Εγκαινιάζεται σήμερα ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια

Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής, της συμβουλευτικής, αλλά και της υποστήριξης ατόμων  που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης ή πάσχουν από Άνοια, κάνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, που εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας.

Σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας και το ΝΠΔΔ Σαμιακή Αρωγή του Δήμου, θα εγκαινιάσει σήμερα, Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, και ώρα 10:30 π.μ., τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια στην Κοινότητα.

Στις 12.30, στην αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου του δήμου ανατολικής Σάμου, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Προφίλ Υγείας του πρώην Δήμου Σάμου. Στην εκδήλωση παρουσίασης θα μιλήσουν οι Γιώργος Πατούλης, ο καθηγητής Κοινωνικής &  Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Τούντας, ο ψυχολόγος και συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υγείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευστάθιος Παπαχρήστου και η συντονίστρια του προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 09.00-14.00 στο κτίριο της Σαμιακής Αγοράς, 2ος όροφος, στην πόλη της Σάμου όπου στεγάζεται και το Ν.Π.Δ.Δ. – «Σαμιακή Αρωγή».

Υπεύθυνες επικοινωνίας είναι η κα  Σοφία Θάνου (Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας) στο τηλέφωνο 2273353448 και η κα  Μαρούλα Ζαρκάδη (ΝΠΔΔ Σαμιακή Αρωγή) στο τηλέφωνο 2273024570, κατόπιν ραντεβού.




Το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας» είναι ένα καινοτόμο μοντέλο παροχής υπηρεσιών για την άνοια, που υλοποιεί η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Το έργο αφορά στη δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια στους Δήμους της Ελλάδας, ώστε να υποστηρίζονται και να εξυπηρετούνται άτομα με προβλήματα μνήμης και Άνοια, καθώς και οι φροντιστές τους.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των Συμβουλευτικών Σταθμών, υποστηρίζεται η δικτύωση και η διασύνδεση, τόσο οριζόντια -μέσα στις δομές τοπικής αυτοδιοίκησης- όσο και με εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας, διασφαλίζοντας το συνεχές της φροντίδας.

Ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με το Συμβουλευτικό Σταθμό;

Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required