6 Οκτ 2019

Γ. Στάντζος στην Καθημερινή της Κυριακής: "Φοβάμαι τη σπίθα που θα ανάψει τη φωτιά"

Συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής" και στην Τασούλα Επτακοίλη παραχώρησε ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, στην οποία αναφέρεται στο Μεταναστευτικό. Στη συνέντευξή του ο κ. Στάντζος, μεταξύ άλλων, εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε συνδυασμό με τον  ήδη υπάρχον πληθυσμό μεταναστών που βρίσκεται στη Σάμο, επισημαίνοντας πως μια ενδεχόμενη εξέγερση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

«Ειδικά μετά τα πρόσφατα επεισόδια στη Μόρια, δεν θα σας κρύψω πως δεν μπορώ να κοιμηθώ τις νύχτες. Παίρνω το μηχανάκι μου και γυρίζω στις γειτονιές, να δω πως είναι η κατάσταση. Η πρωτεύουσα της Σάμου κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε όλην την Ελλάδα στην αναλογία μόνιμων κατοίκων και μεταναστών: 7.000 και 6.000 αντίστοιχα. Σχεδόν ένας προς ένας. Καθημερινά φτάνουν δεκάδες νέοι αιτούντες άσυλο. Κάθε τόσο ανοίγονται σπίτια και ξενοδοχεία, τα οποία ουσιαστικά αποψιλώνονται: αφαιρούνται μέχρι οι πόρτες και τα κεραμίδια. Αναμενόμενο, αφού οι περισσότεροι από τους μισούς μένουν σε θερινού τύπου αντίσκηνα. Αν η Κυβέρνηση κάνει το λάθος και προχωρήσει σε απεγκλωβισμό από τη Μόρια και όχι από τη Σάμο, φοβάμαι τα χειρότερα. Πρόσφατα συγκάλεσα σύσκεψη με τις αστυνομικές αρχές για να δούμε πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη εξέγερση. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου: δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Από μια  κλωστή κρεμόμαστε. Φοβάμαι τη σπίθα που θα ανάψει τη φωτιά», τονίζει ο κ. Στάντζος.

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου αναφέρεται, επίσης και στις επιχειρήσεις του Συλλόγου Αυτοδυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, καθώς και στις ΜΚΟ. «Κάποιες βοήθησαν, κάποιες όχι και απλά έκαναν δημόσιες σχέσεις παίρνοντας τεράστιες χορηγίες από το εξωτερικό. Χοντρή «κονόμα»… Ουδέποτε ελέγθηκαν, απολάμβαναν πλήρη ασυλία, προφανώς με εντολή της προηγούμενης κυβέρνησης", επισήμανε ο κ. Στάντζος.


Επιπλέον ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου αναφέρεται στα μέτρα που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. «Ειδικό και σταθερό φορολογικό καθεστώς με δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλες τις πηγές των εισοδημάτων. Περαιτέρω μείωση των συντελεστών ΦΠΑ πάντα συνδεδεμένη με τη νησιωτικότητα. Μηδενική φορολογία εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας για την πρώτη πενταετία εκμετάλλευσης μεγάλων επενδύσεων καθώς και για όλες τις πηγές εισοδήματος των μονίμων κατοίκων. Ζητούμε από την πολιτεία να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Μόνο έτσι θα ξαναβρεί η Σάμος το κουράγιο της: οι νέοι θα καλλιεργήσουν το αμπέλι και τις ελιές με σύγχρονες μεθόδους, θα φτιάξουν ποιοτικά καταλύματα, θα δημιουργήσουν κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες γενιές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required