7 Οκτ 2019

Για κακοκαιρία προειδοποιεί το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Σάμου

Συστάσεις στους κατοίκους κάνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με αφορμή το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού από σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή από την ΕΜΥ και ισχύει από τη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη , από σήμερα το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν και συγκεκριμένα:

1. Σήμερα Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

2. Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr, καθώς και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr, προκειμένου να ενημερώνονται συνεχώς για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required