11 Οκτ 2019

Πανελλήνια Ομοσπονδία και Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, καθώς και με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, πραγματοποίησαν τα προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων (μεταξύ αυτών και της Σάμου), παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου.

Το αντικείμενο των συναντήσεων δεν ήταν άλλο από το μεταναστευτικό ζήτημα. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Ενώσεων κατέστησαν σαφές ότι οι 37.500 αφίξεις μεταναστών μέσα στο 2019 έχουν ως αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες αλλά και το αστυνομικό προσωπικό, να έχουν υπερβεί τα όρια τους. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η μέχρι στιγμής διαχείριση του προβλήματος, δεν μπορεί χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Ζητήθηκε η άμεση αποσυμφόρηση των δομών του ανατολικού Αιγαίου στις οποίες παραμένουν επί μακρών 32.641 μετανάστες ενώ η χωρητικότητα τους είναι 6.774 άτομα. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη μεταφραστών. Εξηγήθηκε ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται αποσπασμένοι στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Ανατολικού Αιγαίου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να αντικατασταθούν με μεταθέσεις, πρωτοβουλία που εκτός από την εξειδίκευση που θα προσφέρει, θα εξοικονομήσει περίπου 1.600.000 ευρώ τον μήνα από τις δαπάνες για το μεταναστευτικό και ως ανταπόδοση να διατεθεί περίπου το ένα τρίτο αυτής της δαπάνης σε όλο το αστυνομικό προσωπικό των περιοχών μας το οποίο καθημερινά δοκιμάζεται, ως επίδομα μετανάστευσης, λαμβάνοντας υπόψιν το βάρος που αναλογικά σηκώνει εδώ και πολλά έτη.
 
Δίπλα από τον αν. υπουργό κ. Γ. Κουμουτσάκο η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου κα Μαρία Μαυρίδου

Τέλος, κατέστησαν σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν απαιτείται η δημιουργία νέων δομών στην περιοχή μας, αλλά η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχόντων, ώστε να καταστούν πιο ανθρώπινες και λειτουργικές.

Από την πλευρά τους ο υπουργός και ο αρχηγός, αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων τους και την πρακτικότητα τον προτάσεών τους, υποσχόμενοι ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να υπάρξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα απτά αποτελέσματα.

Ολοκληρώνοντας, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ξεκαθάρισαν ότι θα αναμένουν για εύλογο χρονικό διάστημα, για την εφαρμογή των δεσμεύσεων τους, ενώ σε περίπτωση που δεν θα έχουμε αποτελέσματα, θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίτευξή τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required