17 Οκτ 2019

Ζητούν έκτακτη σύσκεψη για τη στέγαση των μεταναστών

Πρόταση για έκτακτη σύσκεψη με θέμα τη στέγαση των μεταναστών που μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ έχουν καταφύγει σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης ζητούν με επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ».

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Σάμου

Κύριε Δήμαρχε Ανατολικής Σάμου

Δευτέρα βράδυ η πυρκαγιά καταστρέφει τμήμα του hotspot και εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες για 3 συνεχόμενα βράδια δεν έχουν να βάλουν το κεφάλι τους ούτε κάτω από τις άθλιες φαβέλες. Τρία συνεχόμενα βράδια οικογένειες περιφέρονται στην παραλιακή και στα σοκάκια, γυναίκες με μικρά παιδιά να θηλάζουν και να κοιμούνται στο υγρό τσιμέντο, να μην έχουν νερό, να μην έχουν στοιχειώδη πρόσβαση σε συνθήκες  υγιεινής. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και από άποψη υγείας και υγιεινής, αλλά και θέτοντας ζητήματα δημόσιας εικόνας και ασφάλειας της πόλης και των κατοίκων της.

Οι δύο Γραμματείς της κυβέρνησης που ήρθαν  την Τρίτη στη Σάμο και συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε άλλες συσκέψεις με κρατικές υπηρεσίες, παρόλες τις οχλήσεις μας, δεν «ίδρωσε το αυτί τους» βλέποντας εκείνο το βράδυ εκατοντάδες ανθρώπους να κοιμούνται σε πεζοδρόμια, στα πλακάκια και μέσα στη βροχή. 

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Δεν ασχολήθηκαν, παρόλο που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Απαιτείται άμεσα για ανθρωπιστικούς λόγους και ασχέτως  αρμοδιότητας, να πάρετε πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο με σύσκεψη και συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να βρουν οι άστεγες αυτές οικογένειες προσφύγων/μεταναστών προσωρινή στέγη και να μην περιφέρονται και κοιμούνται στην παραλιακή της πρωτεύουσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required