2 Νοε 2019

Στον Καναδά ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου

Το τέταρτο υπερατλαντικό του ταξίδι πραγματοποίησε 16 με 22 Οκτωβρίου 2019 ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ, αυτή τη φορά στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ έχει ταξιδέψει άλλες δύο φορές στο Μόντρεαλ του Καναδά και μία φορά στη Νέα Υόρκη της Αμερικής.


Οκτώ μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ εκπροσώπησαν επάξια τα τρία νησιά του Νομού μας, σε συναντήσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επίσκεψη αυτή. Τη βασική επιμέλεια της διοργάνωσης των δράσεων στις οποίες συμμετείχε η αποστολή είχε ο Ελληνικός Λαογραφικός Όμιλος 'Συρτάκι', ο οποίος από το 2017 συνεργάζεται στενά με τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ και τον Μάκη Ευαγγέλου, τον οποίο είχαν προσκαλέσει το 2017 για να παρουσιάσει τους Σαμιώτικους χορούς στο Διεθνές Συνέδριο Χορού 'Λαογραφία'.

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι αυτό είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του Μόντρεαλ, ενώ πραγματοποίησαν συναντήσεις τόσο με τα μέλη από τον Ελληνικό Λαογραφικό Όμιλο 'Συρτάκι', όσο και με φίλους και συγγενείς που ζουν εκεί.

Ο εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος Μάκης Ευαγγέλου μαζί με τους χορευτές του πραγματοποίησαν παρουσίαση των χορών από τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους σε δύο εργαστήρια του Ελληνικού Λαογραφικού Ομίλου 'Συρτάκι', ένα την Πέμπτη 17/10 σε περισσότερα από πενήντα παιδιά δημοτικού-γυμνασίου και ένα το Σάββατο 19/10 με εφήβους και ενήλικες. Μάλιστα στα δύο αυτά εργαστήρια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ολοκληρωμένες οι γυναικείες παραδοσιακές σαμιώτικες ενδυμασίες του Χορευτικού Ομίλου Σάμου.

Με μεγάλη χαρά η Σαμιώτικη αποστολή συνάντησε δύο Σαμιώτισσες κυρίες που διαπρέπουν στο Μόντρεαλ, την κυρία Mary Deros που ασχολείται με τα κοινά της πόλης καθώς και την πρόεδρο του Σαμιώτικου Συλλόγου στο Μόντρεαλ κα Χρύσα Αναγνώστου. Οι δύο κυρίες παρευρέθηκαν σε γλέντι που διοργάνωσε ο Όμιλος 'Συρτάκι', στο οποίο αντάλλαξαν δώρα, χόρεψαν και συζήτησαν αρκετά.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή την αποστολή ταξίδεψαν με προσωπικά τους έξοδα, εκπροσωπώντας τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ στον απόδημο Ελληνισμό του Μόντρεαλ. Τέτοιες πράξεις είναι άξιες συγχαρητηρίων, διότι σπάνια κάποιος ταξιδεύει με προσωπικό κόπο και χρήμα για να διαδώσει και να διασώσει στοιχεία της Ελληνικής παράδοσης, αλλά και για να προβάλει το σωματείο του.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Ευαγγελία Μαρκουλή, Ευτυχία Λάζου, Βασιλική Γιουράκη, Νικόλαο Κορτέση, Δέσποινα Ορφανίδη, Ευαγγελία Ορφανίδη, Ευτυχία Ευαγγέλου και Ευθύμιο Ευαγγέλου που πλαισίωσαν αυτή την αποστολή, τον Ελληνικό Λαογραφικό Όμιλο 'Συρτάκι' και όλα τα μέλη του που ήταν κοντά στους Σαμιώτες όλες τις ημέρες, τις κυρίες Deros και Αναγνώστου για την υποδοχή των μελών μας, καθώς και την οικογένεια του Ιωάννη Μακρή και την κα Ελένη Μακρή που στάθηκαν δίπλα στην αποστολή.

Τέτοιες προσπάθειες θα συνεχιστούν από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη του να ζουν στιγμές παράδοσης και πολιτισμού όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε σημείο της γης όπου υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required