5 Νοε 2019

Η "Ανατροπή" για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Τέσσερα θέματα - ερωτήσεις έθεσαν πριν την ημερήσια διάταξη οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Τα θέματα είναι τα εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης:

1. Κατόπιν της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Οκτωβρίου η κατάσταση στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού παραμένει ίδια. Δεν έχει φέρει αποτέλεσμα η δήθεν αποσυμφόρηση, καθώς οι εισροές καλύπτουν τις ελάχιστες εκροές προς την ενδοχώρα. Ως εκ τούτου, για να μην ξανακοροιδευόμαστε με συζητήσεις και μελλοντικά ψηφίσματα δίχως αποτέλεσμα, πρέπει να οργανωθεί από τον Δήμαρχο συνάντηση με όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού, τους αντίστοιχους θεσμικούς άρχοντες αυτού, και να αποφασιστούν δραστικές και εφικτές λύσεις που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή", όπως και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνει οργανωμένες δραστικές κινητοποιήσεις ουσίας, ώστε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα του Σαμιακού λαού.

2. Ακόμα δεν έχει λυθεί το ζήτημα της γραμματειακής υποστήριξης των παρατάξεων και της γραμματειακής εξυπηρέτησης με ορισμένο υπάλληλο των κοινοτήτων. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα όργανα διοίκησης των κοινοτήτων δεν μπορούν να εκτελέσουν αποδοτικά τις αρμοδιότητές τους, αν και έχουν περάσει 2 μήνες από την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.

3. Πρέπει να λυθούν άμεσα τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα έχουν προκύψει και να ξεκινήσει η κατασκευή του κτιρίου διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι του Πυθαγορείου. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης του ήδη εγκριθέντος ποσού των 117.000€ και αν δεν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου θα χαθεί το έργο, ένα έργο πνοής και ανάπτυξης.

4. Πρέπει άμεσα να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στο γήπεδο της Χώρας, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το έργο του ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο. Όσο αργούν να διευθετηθούν τα προβλήματα λειτουργίας των προβολέων, δημιουργούνται προβλήματα με τις προπονήσεις και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η αθλητική σεζόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required