23 Νοε 2019

Εντός της χειμερινής περιόδου η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μία φορά την εβδομάδα -μέσα στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο– εξασφαλίζει η Σάμος, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

Η σύνδεση της Σάμου με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πριν 15 χρόνια, γίνονταν, με το πλοίο «Πάτμος» που διέθετε πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και ιδανικό μέγεθος για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης γραμμής που είχε δώσει «φτερά» στις δυνατότητες ανάπτυξης του εμπορίου αλλά και αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη βόρεια Ελλάδα. 

Δυστυχώς, η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Δωδεκανησιακή Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία, έπεσε έξω, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο της παροπλίστηκε στον προλιμένα Πειραιά στις 9 Απριλίου 2004, λόγω βλάβης που είχε παρουσιάσει μέσα στο λιμάνι της Ρόδου, και στάθηκε αδύνατη η επισκευή του. Η συνέχεια γνωστή με κατάσχεση του πλοίου, λόγω χρεών της ΔΑΝΕ προς το δημόσιο.


«Πράσινο φως» από το ΣΑΣ

Αυτά μέχρι την πρόσφατη συνεδρίαση του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), όπου αποφασίσθηκε μικρή τροποποίηση του δρομολογίου Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Ικαρίας – Σάμου – Βορείου Αιγαίου – Καβάλας, το οποίο εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή και Δευτέρα), με τα πλοία «Νήσος Μύκονος» ή «Νήσος Χίος» της Hellenic Sea Ways.

Στο ένα από τα δύο δρομολόγια θα αλλάξει ο τελικός προορισμός και αντί της Καβάλας, το πλοίο θα προσεγγίζει την Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι και λιμάνι αφετηρίας του δρομολογίου επιστροφής.

Η τροποποίηση αυτή αποτελεί πρόταση της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου και ήδη έχει πάρει το «πράσινο φως». Ταυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρώτο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη να εκτελεστεί πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων. Διαφορετικά, το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί, το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο του 2020.

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου,  κ. Γιώργος Κυριαζής ευχαριστεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την απόφασή σας να ικανοποιήσετε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη επικοινωνία μας,  το πάγιο αίτημά του Επιμελητηρίου Σάμου, την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η σύνδεση αυτή θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στις εμπορικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων και στην τουριστική κίνηση, αλλά και στην μετακίνηση των κατοίκων του νησιού μας.  Κύριε Υπουργέ χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρίσκεστε δίπλα στους νησιώτες λαμβάνοντας άμεσα αποφάσεις και μέτρα επίλυσης τυχόν προβλημάτων», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κυριαζής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required