5 Δεκ 2019

Κλειστές οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων στις 11 Δεκεμβρίου

Να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων της Σάμου, Μυτιλήνης και Χίου την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, κ.  Κωνσταντίνου Μουτζούρη, και τους Δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, Χίου Σταμάτη Κάρματζη, Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο και Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Τα αιτήματα των παραπάνω φορέων είναι η μη δημιουργία δομών στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο, η αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας και ο έλεγχος των ΜΚΟ.

Επιπλέον, καλούνται όλοι οι φορείς των παραπάνω Δήμων να συμμετάσχουν την ίδια ημέρα με αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στη χθεσινή συνεδρίαση ομόφωνα εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, να συντονίσει σε συνεργασία με τους Δημάρχους των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τις κινητοποιήσεις για το θέμα της δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων στα νησιά αρμοδιότητάς τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required