11 Δεκ 2019

Τους "38 μάρτυρες" προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Την ταινία 38 μάρτυρες θα προβάλει το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Η Κίτι Τζενοβέζε ήταν μια 19χρονη Νεοϋορκέζα η οποία στις 13 Μαρτίου του 1964 μαχαιρώθηκε θανάσιμα μπροστά στο σπίτι της, περιστατικό το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα γιατί, όπως αποκάλυψε λίγο αργότερα ένα δημοσιογραφικό άρθρο, πολλοί γείτονές της ήταν αυτήκοοι μάρτυρες του συμβάντος, κανείς όμως δεν κινήθηκε για να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ο Βέλγος ηθοποιός («Καλά Χριστούγεννα») και σκηνοθέτης Λουκά Μπελβό, έξι φορές υποψήφιος για Σεζάρ, έχει υπογράψει μια σειρά από αγωνιώδη κοινωνικά δράματα, με κορυφαία την «Τριλογία» («Cavale», «Un Coule Epatant», «Apres la Vie») του 2002.

Αυτή τη φορά διασκευάζει ιδιοχείρως ένα μυθιστόρημα του Ντιντιέ Ντεκουάν ως «38 Μάρτυρες» μεταφέροντας ελεύθερα την ιστορία της Τζενοβέζε στη σύγχρονη Χάβρη.

Μια νεαρή φοιτήτρια πέφτει θύμα επίθεσης έξω από την πυκνοκατοικημένη πολυκατοικία της: κάποιος τη μαχαιρώνει, τη βιάζει και τη δολοφονεί, ενώ κανείς από τους 38 κατοίκους του κτιρίου μοιάζει να μην κατάλαβε τίποτα. Λίγο μετά την πρώτη έρευνα της αστυνομίας, ένας από τους μάρτυρες εξομολογείται ότι εκείνο το βράδυ άκουσε μια κραυγή πόνου κι απελπισίας που αποκλείεται να μην αντιλήφθηκαν και οι υπόλοιποι. Γιατί κανείς δε βοήθησε την κοπέλα; Γιατί όλοι φοβούνται να εμπλακούν στην υπόθεση τόσο, που αγνόησαν το θύμα και το θύτη;

Γαλλία - Βέλγιο, 2012, Εγχρωμο

Παραγωγή: Ιβάν Ατάλ, Πατρίκ Κινέτ, Πατρίκ Σομπελμάν

Σκηνοθεσία: Λουκά Μπελβό

Σενάριο: Λουκά Μπελβό

Φωτογραφία: Πιερίκ Γκαντελμί ντ' Ιλ

Μουσική: Αρνέ Βαν Ντόνγκεν

Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Ατάλ, Σοφί Κιντόν, Νικόλ Γκαρσιά, Νατασά Ρενιέ

Διάρκεια: 104 λεπτά

Διανομή: FilmTrade




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required