12 Δεκ 2019

Aλέξανδρος Λυμπέρης: "Όχι μόνο δεν θα υπάρξει συναίνεση στην οικειοποίηση του ονόματος "Δήμος Σαμίων " αλλά θα υπάρξουν και αντιδράσεις"

Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε για την αλλαγή ονόματος του δήμου, σχολιάζει με επιστολή του ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο οποίος επισημαίνει πως το θέμα αφορά το σύνολο των κατοίκων του νησιού.

Ο δήμαρχος δυτικής Σάμου αναφέρει:

«Μπορεί η ονομασία των δύο νέων Δήμων που προέκυψαν από τη διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Σάμου σε Δήμο Ανατολικής Σάμου και Δυτικής να "διχάζει" ή να θυμίζει ίσως παλιές "αντιπαραθέσεις", όμως η όποια αλλαγή του ονόματος του έκαστου Δήμου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μονομερής. 

Θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τη μετονομασία των Δήμων, όπου σε αυτή εμπλέκονται πολλοί φορείς, καθώς και αυτός τον οποίο εκπροσωπώ, ο Δήμος Δυτικής Σάμου. 

Δεν αρκεί, λοιπόν, μόνο η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου. 

Τέλος, επειδή Σάμιοι είμαστε όλοι οι κάτοικοι του νησιού και όχι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όχι μόνο δεν θα υπάρξει συναίνεση στην οικειοποίηση του ονόματος "Δήμος Σαμίων " αλλά θα υπάρξουν και αντιδράσεις! 

Όσον αφορά το θέμα αυτό, καμία δέσμευση δεν υπάρχει από την πλευρά μου, ειδικά για τη συγκεκριμένη ονομασία.»






Έρχεται ο δήμος ... Σαμίων




1 σχόλιο:

Σοφία (sofifi) Σκιαδα είπε...

ως κάτοικος Καρλοβάσου, Λιμάνι χαίρομαι προσωπικά που είσαστε ο Δ,ημαρχος μας, ήδη έχετε κάνει σοβαρές και θετικές εργασίες και γιαυτο σας ευχαριστώ! όσο για την ονομασία αυτό αφορά τους «ειδικούς» 😀
εύχομαι επιτυχίες και υγεία και Καλές Γορτες!
με εκτίμηση Σοφία Σκιαδα
(απόγονος Σκοπελίτου)

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required