21 Δεκ 2019

Η "Ανατροπή" για τη συνεργασία του δήμου Ανατολικής Σάμου με το πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τη συνεργασία του δήμου ανατολικής Σάμου με το πανεπιστήμιο Αιγαίου σχολιάζει, με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Ανατροπή».

Η παράταξη αναφέρει:

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Δεκεμβρίου 2019, εγκρίθηκε η συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η εν λόγω πρόταση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, διότι προάγει τη σχέση και τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και Δήμου Ανατολικής Σάμου, που θα επιφέρει στον Δήμο την ανάπτυξη σε πολλούς τομείς και θα βοηθήσει η επιστημονική γνώση προς αυτή την κατεύθυνση. Για τον συντονισμό και την οργάνωση των ενεργειών και δράσεων στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας ορίζεται Κοινή Συντονιστική Επιτροπή.

Παρόμοια πρόταση για την συγκρότηση Επιτροπής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε εισηγηθεί η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" ως θέμα ημερήσιας διάταξης στις 24 Νοεμβρίου 2014 (Πρόταση εισήγησης από την "Ανατροπή" με αρ. πρωτ. 10 και αρ. πρωτ. Δήμου Σάμου 34947/12-11-2014), αλλά δεν είχε γνωρίσει την κατάλληλη εκτίμηση και ψήφιση. Θυμίζουμε δε ότι η τότε κατατεθείσα πρόταση είχε ψηφιστεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση, αλλά η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου είχε αντίθετη γνώμη. Ωστόσο χαιρετίζουμε την έστω αργοπορημένη αναγνώριση της ορθότητας της πρότασής μας.

Με την ψήφιση της παραπάνω συνεργασίας ξεκινάει μια νέα προοπτική για τον Δήμο μας, πράγμα που εύχεται η "Ανατροπή" και είχε προτείνει εδώ και χρόνια. Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι στρατηγικής σημασίας για την πολιτιστική ανάπτυξη, την ανάδειξη της Σάμου ως κέντρου πνευματικής ακτινοβολίας, την επιμόρφωση της νεολαίας, τη συστηματική μελέτη των κοινωνικών προβλημάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου.

Η "Ανατροπή" κατά την συζήτηση της πρότασης κατέθεσε τροποποιητική εισήγηση, ώστε να αλλάξουν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην Κοινή Συντονιστική Επιτροπή και ύστερα από συζήτηση εγκρίθηκε να γίνουν οι ανάλογες αλλαγές.

Έτσι, η πρόταση της δημοτικής αρχής που προέβλεπε δύο (2) εκπροσώπους του Δήμου ως ακολούθως:

α) Ο/Η έχων/έχουσα τη σχετική αρμοδιότητα Αντιδήμαρχος,

β) Ένα ακόμη μέλος που ορίζεται με απόφαση του Δημάρχου.

μετατράπηκε σε τέσσερις (4) εκπροσώπους του Δήμου ως ακολούθως:

α) Ο/Η έχων/έχουσα τη σχετική αρμοδιότητα Αντιδήμαρχος, που ορίζεται με απόφαση Δημάρχου,

β) Ένας Δημοτικός Σύμβουλος, που επιλέγεται από τη μειοψηφία,

γ) Δύο Δημότες, που επιλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required