13 Δεκ 2019

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο σε διάφορες περιοχές του νησιού μας.









Άναμμα της χριστουγεννιάτικης φάτνης στο Παλαιό Καρλόβασι
Εκδήλωση για το άναμμα της της χριστουγεννιάτικης φάτνης θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Καρλόβασι, το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της περιοχής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο δυτικής Σάμου, τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο «Ιωνικός» και τον εξωραϊστικό και πολιτιστικό σύλλογο Παλαιού Καρλοβάσου.



Κυνήγι θησαυρού για παιδιά
Κυνήγι θησαυρού για παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών διοργανώνει το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί στο Πυθαγόρειο, το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου, Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου, Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου του χωριού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Λυκούργος". Χώρος συγκέντρωσης η πλατεία Ειρήνης (πλατάνια) στο παλιό Δημαρχείο. Οι αιτήσεις λήγουν την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, με συμπλήρωση της αίτησης, είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: Λιναρδάκη Αθηνά 6986768747 και Πολυέζου Ελευθερία 6940888840,  είτε με αποστολή στοιχείων συμμετοχής παιδιού στο messenger της σελίδας του πολιτιστικού συλλόγου Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος".



Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Ηραίον
Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα είδη πραγματοποιεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Ηραίου η Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του χωριού. Στο παζάρι θα υπάρχουν λουκουμάδες και οινόμελο στην τιμή των 3 ευρώ.



Χριστουγεννιάτικο παζάρι στον Μαραθόκαμπο
Χριστουγεννιάτικο παζάρι χειροποίητων δώρων πραγματοποιεί το Σάββατο και την Κυριακή, 14 και 15 Δεκεμβρίου, από 17.00 έως 21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου. Στο παζάρι θα υπάρχουν μεταξύ άλλων γούρια, διακοσμητικά, συνθέσεις, μέλι, σούμα, μαγνητάκια κ.α. «Σας περιμένουμε με ζεστό καφέ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και εορταστική διάθεση», αναφέρει ο Σύλλογος.



Παζάρι Ειρήνης
Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και το «παζάρι της Ειρήνης», διοργανώνει όπως κάθε χρόνο η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.  Η εκδήλωση είναι φέτος αφιερωμένη στις σχέσεις οικογένειας και παιδιού και περιλαμβάνει κουκλοθέατρο με θέμα την οικογένεια και το παιδί, ένα παιχνίδι γνώσης με συντονιστή τον ψυχολόγο, κ. Νίκο Καλδιριμιτζιάν και την παιδική Θεατρική Ομάδα Παιδική Φωλιά Παγώνδα με τον «Ρομπέν των θαλασσών και των αιθέρων» του Δημήτρη Ποταμίτη και το έργο «Ο Καραγκιόζης , ο πατέρας και η ρύπανση της γης».
Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν με τραγούδια και με το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου και να γευτούν όμορφες λιχουδιές φτιαγμένες με μεράκι από τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης . Eπίσης, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει ένα πλούσιο «παζάρι Ειρήνης» με νόστιμα και όμορφα δώρα για τους φίλους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η εκδήλωση θα κλείσει με κρασί, μουσική και τραγούδια από τους μουσικούς.



Χριστουγεννιάτικη συναυλία
Ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» και η Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου» υποδέχονται τα Χριστούγεννα με δύο κοινές συναυλίες στις 14 και  16 Δεκεμβρίου. Κάλαντα, διεθνοποιημένα τραγούδια και χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις θα αποδοθούν από τη Μικτή Χορωδία «Ηδύλη» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουμαραδιού, το σύνολο μουσικών της Φιλαρμονικής Βαθύλλος υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Πράπα και τη λογοτεχνική ομάδα «Ηδύλη», ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η Μαριάνθη Θαλασσινού. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στο Βαθύ.

Ώρα έναρξης: 20.00 μ.μ.

Γενική είσοδος: 6€

Κάτοχοι κάρτας «ΗΔΥΛΗ» : 3€

Μαθητές και φοιτητές : Δωρεάν



Προβολή ταινίας
Την ταινία 38 μάρτυρες θα προβάλει το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Η Κίτι Τζενοβέζε ήταν μια 19χρονη Νεοϋορκέζα η οποία στις 13 Μαρτίου του 1964 μαχαιρώθηκε θανάσιμα μπροστά στο σπίτι της, περιστατικό το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα γιατί, όπως αποκάλυψε λίγο αργότερα ένα δημοσιογραφικό άρθρο, πολλοί γείτονές της ήταν αυτήκοοι μάρτυρες του συμβάντος, κανείς όμως δεν κινήθηκε για να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ο Βέλγος ηθοποιός («Καλά Χριστούγεννα») και σκηνοθέτης Λουκά Μπελβό, έξι φορές υποψήφιος για Σεζάρ, έχει υπογράψει μια σειρά από αγωνιώδη κοινωνικά δράματα, με κορυφαία την «Τριλογία» («Cavale», «Un Coule Epatant», «Apres la Vie») του 2002. Αυτή τη φορά διασκευάζει ιδιοχείρως ένα μυθιστόρημα του Ντιντιέ Ντεκουάν ως «38 Μάρτυρες» μεταφέροντας ελεύθερα την ιστορία της Τζενοβέζε στη σύγχρονη Χάβρη.



Έκθεση ζωγραφικής
Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Κολάζ» πραγματοποιεί η Ευδοκία Μαθιού την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στον 1ο όροφο του “My House”, στην πόλη της Σάμου.



Χριστουγεννιάτικη συναυλία
Χριστουγεννιάτικη συναυλία πραγματοποιεί η «σαμart», στις οποίες συμμετέχουν οι σπουδαστές του τμήματος αρχαρίων. Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Σάμου  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



Χριστουγεννιάτικο παζάρι
Χριστουγεννιάτικο παζάρι πραγματοποιεί το 2ο δημοτικό σχολείο πόλεως Σάμου την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου και 2ου Γυμνασίου. Το παζάρι περιλαμβάνει μουσική, χειροτεχνίες των παιδιών, ζωγραφική προσώπου, αναβίωση παραδοσιακών καλάντων από τον ΧΟΡ.Ο.Σ., κλήρωση για ένα παιδικό ποδήλατο και άλλα δώρα. Στην εκδήλωση το παρών θα δώσει και ο Άγιος Βασίλης. Είσοδος: 1 ευρώ



Εκδήλωση από τον  «Λυκούργο»
Τα 40 Χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά γεγονότα γιορτάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου  "Ο Λυκούργος", ο οποίος διοργανώνει παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι στο «Ποτακάκι Plus ΒΑΚΙΑΡΟΣ» την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 14:00. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα, μεταξύ άλλων  ταξίδι για δύο άτομα Σάμος - Πειραιάς με επιστροφή προσφορά του ομίλου Attica group, τηλεόραση 40" προσφορά των  "Tomaccini" Ελληνικά Θερμοκήπια Α.Ε, δωρεπιταγή 80€ της εταιρίας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και πολλά άλλα. Είσοδος για ενήλικες 15€ και για παιδιά μέχρι 12 ετών 4€.



Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο "Χριστούγεννα στην παλιά Ελλάδα" θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «Καπετάν Λαχανάς. «Ελάτε να απολαύσουμε τους μικρούς μας πρωταγωνιστές που θα μας παρουσιάσουν ήθη και έθιμα Χριστουγέννων, καθώς και χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος.



Φιλανθρωπικός αγώνας
Αγώνας καλαθοσφαίρισης για την οικονομική ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυρίων και Δεσποινίδων Καρλοβασίων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των Φίλων της Ρίβας και των παλαίμαχων ανατολικής Σάμου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο δημοτικό στάδιο Καρλοβάσου.



Ρεσιτάλ πιάνου από τον Γιώργο Ψυχογιό
Στη Σάμο θα βρεθεί, προσκεκλημένος της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου, ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος θα εμφανιστεί με μουσική από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου. Η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 7 ευρώ και 4 για ανέργους και φοιτητές.

Ο Γιώργος Ψυχογιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Άρχισε την μελέτη του στο ακορντεόν στην ηλικία των 14 ετών στο «Ελληνικό Ωδείο», δίπλα στην κα Τσεκούρα -Καραγιαννίδου, όπου κι αποφοίτησε το 1987 αποσπώντας Πτυχίο με ΄Αριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο με τη Σολίστ Αγαθή Λεμονή και τελείωσε την φοίτησή του δίπλα στον Γεράσιμο Κάκαλη, αποσπώντας δίπλωμα σολίστ πιάνου με ‘Αριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Εύφημο Μνεία εξαιρετικής ιδιοφυίας. Συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με τον συνθέτη και πιανίστα Μάνο Σκαρβέλη. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονης ανάλυσης και σημειογραφίας, διεύθυνσης ορχήστρας και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους ξένους πιανίστες (Οxana Yablonskaya, Ellen Traganas , Lev Vlanskeko, Duo Ganev, Vovka Ashkenazy). Παράλληλα με την πιανιστική του καριέρα γύρω από το χώρο της κλασικής μουσικής, εξασκεί με διακρίσεις την τέχνη της Jazz και του Αυτοσχεδιασμού. Επίσης, είναι καθηγητής πιάνου για πολλά χρόνια σε ωδεία και μουσικές σχολές. Έχει δημιουργήσει και διευθύνει από το 1998 την Ορχήστρα και Χορωδία των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Για όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο νησί μας, μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required