6 Δεκ 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τις δηλώσεις του υπουργού Μ. Χρυσοχοϊδη για παράλληλη λειτουργία των δύο χοτ σποτ στην Ανατολική Σάμο, με την διάψευση των αυταπατών για την περιώνυμη «αποσυμφόρηση» και με τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις και να εγκυμονεί κινδύνους, ένα πράγμα υπογραμμίζουν έντονα.

Ότι όσοι έσπευσαν να συμβιβαστούν με τα κυβερνητικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για νέο χοτ σποτ, …. με το δόλωμα ότι θα φύγει το υπάρχον από τη πόλη, πρόσφεραν και προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο λαό του νησιού μας.

Ακόμη και τώρα, ενώ στα λόγια ρίχνουν «άσφαιρα πυρά» κατά της κυβέρνησης, (ορισμένοι και κατά της Ε.Ε), στην πραγματικότητα στηρίζουν τον αντιδραστικό κυβερνητικό νόμο για την κατάργηση της όποιας διεθνούς προστασίας των προσφύγων και μεταναστών και την μονιμοποίηση του εγκλωβισμού τους στα νησιά.

Επιμένουν «να χτυπάνε το σαμάρι, για να φοβηθεί ο γάϊδαρος», ζητώντας ένταση της καταστολής (αυτό εννοούν όταν ζητούν φύλαξη των συνόρων). Δηλαδή απωθήσεις, ναυάγια, πνιγμένες γυναίκες και μικρά παιδιά στο Αιγαίο.

Όλη η μανία τους εξαντλείται στα θύματα και όχι στους θύτες. Διότι είναι γνωστό ότι οι θύτες (Αμερικάνοι, ΝΑΤΟ, FRONTEX, Ε.Ε), σουλατσάρουν στο Αιγαίο, δεν αναγνωρίζουν σύνορα, έχουν στη διάθεσή τους λιμάνια και βάσεις, απεργάζονται την διχοτόμηση του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου με την Τουρκία .

Δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν τα διάφορα «πυροτεχνήματα» όπως η «παραίτηση - οπερέτα», η προσφυγή στον εισαγγελέα ή το κλείσιμο των υπηρεσιών περιφέρειας και δήμων. Αυτά είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης και «στάχτη στα μάτια» του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά και με σαφήνεια, κάνει συνεχείς προσπάθειες στην κατεύθυνση να υπάρξει ενιαία γραμμή πάλης δήμου και εργατικού-λαϊκού κινήματος, που να απαντά στην ουσία του προβλήματος.

Αυτή την έκκληση που απευθύνουμε σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απευθύνουμε και τώρα.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, μια μόνη διεκδικητική γραμμή μπορεί να ανησυχήσει πραγματικά την κυβέρνηση. Η διεκδικητική γραμμή της μηδενικής ανοχής στον εγκλωβισμό, στην αθλιότητα των χοτ σποτ που υποβιβάζει ανθρώπους σε σκουπίδια, στα σχέδια για νέες φυλακές, στην υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Είναι το πλαίσιο πάλης που ο σαμιακός λαός αποφάσισε με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της 7ης Φλεβάρη 2019 :

· Να κλείσουν όλα τα hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά!

· Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

· Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν

· Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα

· Στα νησιά να υπάρχει ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

· Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

· Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Σ’ αυτή τη γραμμή πάλης μπορεί να συναντηθεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και να δώσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα, για να έχει θετικά αποτελέσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required