16 Δεκ 2019

Νέος τρόπος εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου από επιτήδειους στη Σάμο

Επείγουσα ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους εμπόρους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, μετά από τηλεφωνήματα που δέχτηκαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος αρκετοί επιχειρηματίες έχουν δεχτεί ύποπτα τηλεφωνήματα από δήθεν γνωστούς συμπολίτες μας, για ψεύτικες παραγγελίες προϊόντων μεγάλων χρηματικών ποσών. Οι «ψεύτικοι» πελάτες, στη συνέχεια επαναλαμβάνουν την κλήση στον επιχειρηματία και επικαλούμενοι λάθος κατά τη συναλλαγή αναφέρουν στο πιθανό θύμα ότι πραγματοποίησαν κατάθεση μεγαλύτερη από ότι το προαναφερόμενο ποσό της παραγγελίας και ζητούν από τον επιχειρηματία να τους επιστρέψει την υποτιθέμενη “διαφορά” μέσω κατάθεσης σε κάποιον δικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

«Μην εμπιστεύεστε κανέναν και μην αναφέρετε σε κανέναν, αν δεν είστε σίγουροι, προσωπικά σας δεδομένα και λογαριασμούς . Σε καμία περίπτωση μην ανταποκριθείτε γιατί πρόκειται για κλοπή. Εάν σας συμβεί ειδοποιείστε αμέσως την αστυνομία», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required