12 Δεκ 2019

Ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του περιφερειακού τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ για το Μεταναστευτικό

Ψήφισμα για το Μεταναστευτικό εξέδωσε η αντιπροσωπεία του περιφερειακού τμήματος βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κατά την πρώτη συνεδρίασή του.


To ψήφισμα αναφέρει:

«Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου βρίσκεται στον διάδρομο των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών από την Ανατολή  προς την Ευρώπη. Κατά συνέπεια το πρόβλημα των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών θα συνεχίζει για πολλά επόμενα χρόνια να επηρεάζει την  οικονομική, κοινωνική ζωή και το μέλλον των νησιών μας.

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη την ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με τη ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  προβαίνει στην κατάθεση του παρόντος ψηφίσματος : 

- Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

- Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

- Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

- Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.
- Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

- Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μη σχετίζονται με το μεταναστευτικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required