13 Δεκ 2019

Γιώργος Κολλάρος: "Λόγοι ιστορικοί, Εθνικοί και Αρχών μάς οδηγούν στο όνομα Δήμος Σαμίων με ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο"

Το θέμα της αλλαγής της ονομασίας του δήμου ανατολικής Σάμου σχολιάζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιώργος Κολλάρος, τονίζοντας πως ιστορικοί, εθνικοί και λόγοι Αρχών, οδηγούν σε ένα μόνο όνομα, αυτό του δήμου Σαμίων, με ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο. Επιπλέον ο κ. Κολλάρος αναφέρεται και στην αντίδραση του δημάρχου δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη.

Ο κ. Κολλάρος αναφέρει:

" Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο είναι και το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, αυτό άλλωστε προεκλογικά είχε εξαγγείλει η Δημοτική παράταξη Ανα.Σ.Α. η οποία είχε δεσμευθεί στους πολίτες ότι θα αλλάξει το όνομα αφού η ονομασία Δήμος Ανατολικής και Δυτικής Σάμου είναι «άκομψη», ανελεύθερη , διχαστική και περισσότερο παραπέμπει σε γεωγραφικό προσδιορισμό παρά σε ονομασία Δήμου.

Όταν είχα πληροφορηθεί ότι στη Σάμο θα δημιουργηθούν δύο Δήμοι με δελτίο τύπου ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είχα γράψει πλην των άλλων ότι «Επιτέλους το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού (!) με την καίρια και αποφασιστική παρέμβαση του Βουλευτή Σάμου επιλύθηκε. Η Σάμος χωρίστηκε σε δύο Δήμους, δύο στρατόπεδα και πορεύεται, όπως πάντα άλλωστε, προς την ανυποληψία, το μαρασμό και την αντιπαλότητα».

Σήμερα ορισμένοι για μια ακόμη φορά επιδιώκουν να επαναφέρουν στην επικαιρότητα αυτό που πολλοί νοιώθουν αλλά δεν το λένε δηλαδή τη βαθύτατα κατ΄ εμέ ριζωμένη στο νησί πόλωση (Βαθύ-Καρλόβασι) και το διχασμό. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι όλοι είμαστε ΣΑΜΙΩΤΕΣ και ας αφήσουμε την αντιπαλότητα, τον παραλογισμό και τον μικροκομματισμό στην άκρη και να δουλέψουμε για την ανάπτυξη του νησιού και τη προκοπή των κατοίκων του.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Το να αποκαλείται ο Δήμος μας ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ είναι λάθος, τελεία και παύλα. Φρονώ ότι ιστορικοί, Εθνικοί και λόγοι Αρχών (πρωτεύουσα), μας οδηγούν σε ένα μόνο όνομα, ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΙΩΝ με ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο.

Τώρα αν «η άλλη πλευρά του λόφου» αντιδρά αυτό ήταν αναμενόμενο και δεν με ξενίζει, απλά το να γράφεις και να ισχυρίζεσαι ότι «όχι μόνο δεν θα υπάρξει συναίνεση στην οικειοποίηση του ονόματος "Δήμος Σαμίων " αλλά θα υπάρξουν και αντιδράσεις» αυτό με ξεπερνάει αφού στην Ελληνική γλώσσα «οικειοποιούμαι» σημαίνει ιδιοποίηση, κάνω κάτι δικό μου, όμως το ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΙΩΝ δεν πρόκειται να το οικειοποιηθούμε, να το ιδιοποιηθούμε ούτε να το κλέψουμε: ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ!!!!!! Αλλά και το «θα υπάρξουν αντιδράσεις» και αυτό με ξενίζει και με στεναχωρεί αφού «αντίδραση» σημαίνει αντενέργεια και αντίσταση που ακολουθεί κάποια ενέργεια. Μα είναι πεδίο αντίστασης και αντίδρασης η μετονομασία του Δήμου μας;

Γνωρίζει, το αναφέρει άλλωστε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, ότι υπάρχουν διαδικασίες για την μετονομασία Δήμων, ας αφήσουμε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών να αποφασίσει και ας μη φτάσουμε στο σημείο των παλιών αντιπαραθέσεων όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required