20 Δεκ 2019

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα στη Σάμο

Επίσκεψη στη Σάμο για συναντήσεις εργασίας με τοπικούς φορείς πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Βορείου Αιγαίου, κ. Πανάγος Κουφέλος. Tον αντιπεριφερειάρχη συνόδευσε ο κ. Γιώργος Λαγουτάρης, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου. Ο κ. Κουφέλος συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, από τον οποίο ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στο νησί. 


Επιπλέον, ενημερώθηκε και από τους τμηματάρχες της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Σάμου, καθώς και από την ειδική σύμβουλο Πρωτογενούς Τομέα, κα Βάσω Αμυρσώνη, για σχετικά θέματα.



Επίσκεψη στο Οινοποιείο "Κτήμα Βακάκη"

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούσαν τρόπους στήριξης των νέων αγροτών, σχέδια βελτίωσης για τη βιολογική καλλιέργεια, η έλλειψη σφαγείου στο νησί της Σάμου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προγράμματα ανάπτυξης που θα προωθήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επίσης, υπήρξαν συναντήσεις με τυποποιητές ελαιολάδου, προϊόντων οικοτεχνίας, καθώς και με αλιείς.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της μονάδας "Ντοματίνια Σάμου"

Πραγματοποίησε επισκέψεις σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες του νησιού, πιο συγκεκριμένα τις μονάδες Γερασίμου (Ντοματίνια Σάμου), τις ορχιδέες Αμυρσώνη, το Κτήμα Βακάκη και τον Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων Σάμου. Μαζί με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Πανουράκη, παρακολούθησαν και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος χαρακτήρισε τα προϊόντα της Σάμου ποιοτικά και πολλά υποσχόμενα. Ανακοίνωσε πως θα επισκεφτεί ξανά το νησί πολύ σύντομα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί με το νέο έτος στη Σάμο.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required