29 Δεκ 2019

Γιώργος Στάντζος - Η Ευρώπη μας έχει εγκαταλείψει

Ρεπορτάζ από τη Σάμο φιλοξενεί η Berliner Zeitung με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, κ.  Γεώργιο Στάντζο να δηλώνει: «Αν δεν λάβουμε καμία βοήθεια και αν η κατάσταση παραμείνει απελπιστική, τότε όλο το δημοτικό συμβούλιο και εγώ θα παραιτηθούμε».  

Ο Γ. Στάντζος αναφέρει: «Η πόλη της Σάμου έχει 7000 κατοίκους και σχεδόν 8000 μετανάστες. Δεν πάει άλλο». Παράλληλα, σημειώνει ότι έχουν γίνει πολλές εκκλήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να μεταφερθούν περισσότεροι μετανάστες στην ενδοχώρα. «Οι αρχές το προσπαθούν. Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν μεταφερθεί 377 άνθρωποι αλλά στο ίδιο διάστημα έχουν έρθει 784 από τις τουρκικές ακτές στο νησί» αναφέρει το ρεπορτάζ υπογραμμίζοντας ότι «στην Ελλάδα αναδύεται μια νέα προσφυγική κρίση (...)   

H κατάσταση στα παντελώς επιβαρυμένα προσφυγικά κέντρα είναι δραματική (...) Περισσότερο από όλους υποφέρουν τα παιδιά (...) Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν λόγο για παιδιά που προσπαθούν να αυτοκτονήσουν». Όπως αναφέρει ο Χρήστος Χρήστου, επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, «η κατάσταση είναι συγκρίσιμη με περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή με εμπόλεμες ζώνες».  

Αναφορικά με την πρόταση Χάμπεκ, το ρεπορτάζ επικαλείται ελληνική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία στην Αθήνα ελπίζουν ότι «κάτι θα αρχίσει επιτέλους να κινείται». Όσο για τον Γ. Στάντζο, και ο ίδιος ελπίζει σε βοήθεια. «Μέχρι στιγμής αισθανόμαστε ότι η Ευρώπη μας έχει εγκαταλείψει» λέει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αγωνία του ειδικά για την τύχη των παιδιών.  

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Πηγή: www.lifo.gr


"Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τα προσφυγόπουλα" | DW | 28.12.2019

Στην επείγουσα ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και τη Γερμανία αναφορικά με την τύχη των προσφυγόπουλων, εν πολλοίς ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα προσφυγικά κέντρα των ελληνικών νησιών αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung. "Ο Χορστ Ζέεχοφερ έχει δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required