29 Ιαν 2021

42 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στους Βουρλιώτες

Συμπληρώνονται σήμερα 42 χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε στους Βουρλιώτες με απολογισμό 14 νεκρούς και 8 τραυματίες.

Το τροχαίο δυστύχημα που βύθισε το νησί στο πένθος σημειώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1979 όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαιναν και πολλοί μαθητές έπεσε από χαράδρα 300 μέτρων.

Άρθρο για το δυστύχημα στους Βουρλιώτες, δημοσίευε η εφημερίδα «Το Βήμα», σε ρεπορτάζ για τα  πολύνεκρα δυστυχήματα λεωφορείων στη χώρα μας. Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Ακόμη και σήμερα οι μνήμες του τροχαίου δυστυχήματος με τους 14 νεκρούς από το λεωφορείο που έπεσε στη χαράδρα καίνε τις καρδιές όλων των κατοίκων. Ακόμη συζητούν γι' αυτό παρ' ότι έχουν περάσει χρόνια.

Μερικοί λένε πως έχουν ακόμη στα αφτιά τους τον ήχο του λεωφορείου που διαλυόταν στον γκρεμό. Πολλοί συγγενείς των νεαρών κυρίως θυμάτων δεν άντεξαν τον πόνο και πέθαναν λίγο καιρό αργότερα. Μερικές φορές προτείναμε να στηθεί ένα μνημείο για τα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου, όμως μας ζήτησαν να μην κάνουμε τίποτε για να μη θυμούνται συνεχώς αυτή την τραγωδία...»

Αυτό ανέφερε στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Κοινότητας Βουρλιωτών Σάμου κ. Γιώργος Κιουλάφας...

Το ατύχημα στους Βουρλιώτες Σάμου (ένα μεσόγειο χωριό με περίπου 500 κατοίκους βρίσκεται σε μια παράκαμψη περίπου πέντε χιλιομέτρων του δρόμου Σάμου - Καρλοβάσου και σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα του νησιού) σημειώθηκε όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σάμου με 60 επιβάτες έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων, με αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ άλλων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων επέζησαν από την τραγωδία, οι επιβάτες έλεγαν στον οδηγό να προσέχει καθώς, όπως ανέφεραν, έπαιρνε ανοικτά τις επικίνδυνες στροφές. Μία 16χρονη (τότε) μαθήτρια ανέφερε ότι «σε μια στροφή η ρόδα βρέθηκε στο κενό και το λεωφορείο άρχισε να μπατάρει». Ο οδηγός πάτησε κατά λάθος γκάζι και το όχημα άρχισε να πέφτει και να γυρνά σαν τσακισμένο βαρέλι στον γκρεμό. Από τότε έγιναν μερικές επιδιορθώσεις στον δρόμο. Όλοι απέδωσαν ευθύνη στον οδηγό του λεωφορείου του ΚΤΕΛ ο οποίος αναγκάσθηκε να φύγει από την περιοχή που ζούσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required