14 Ιαν 2020

Τι θα εισηγηθεί ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου στο περιφερειακό συμβούλιο

Σύσκεψη στο δημαρχείο Σάμου πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία και τη συμμετοχή του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, του Προέδρου του ΔΣ, των επικεφαλής των παρατάξεων και των αντιδημάρχων με θέμα συζήτησης τις επικείμενες κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό προσφυγικό.

Αποφασίστηκε να παραστεί ο Δήμαρχος στις συνεδριάσεις της Τετάρτης της ΠΕΔ Β. Αιγαίου καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ίδια ημέρα και να εισηγηθεί τα κάτωθι :

1. Τη συμμετοχή του Δήμου στην από κοινού κινητοποίηση-διαμαρτυρία των νησιών του Β. Αιγαίου στις 22/01/2020.

2. Την κλιμάκωση του αγώνα με τη διοργάνωση από κοινού μαζικής κινητοποίησης Περιφερειών, Δήμων, κατοίκων και μελών των συλλόγων των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα , την 31/01/2020 (λόγω του απαιτούμενου χρόνου προετοιμασίας ) στο Μέγαρο Μαξίμου και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

3. Κάλεσμα των επαγγελματικών, επιστημονικών συλλόγων και φορέων το Σάββατο 18/01/2020 για την από κοινού δραστηριοποίηση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις .

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά μας και η δημιουργία μόνο μικρής δομής πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης με ολιγοήμερη παραμονή των μεταναστών - προσφύγων και ταυτόχρονο κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required