8 Ιαν 2020

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου για μαθητικά δρομολόγια - "Δεν αρνηθήκαμε πληρωμές, καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα"

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΚΤΕΛ Σάμου, όσον αφορά τη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων, θα κατατεθούν αύριο, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε λόγο για παιχνίδια σε βάρος των παιδιών.

Ο κ. Πανουράκης ανέφερε πως στις 31.12.2019 έλαβε εξώδικο από τα ΚΤΕΛ Σάμου με τιμολόγια που είχαν κοπεί την ίδια ημερομηνία. «Το δημόσιο δεν μπορεί αυτόματα να πληρώνει τιμολόγια που λαμβάνει, υπάρχει μία διαδικασία. Είχαν απαίτηση όλα αυτά τα τιμολόγια να πληρωθούν εντός τριών ημερών. Το δημόσιο για να πληρώσει χρειάζεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του εργολάβου την οποία μας φέρανε στις 7 του μηνός. Τα τιμολόγια αυτά είναι σε διαδικασία εξόφλησης, αλλά χρειάζεται να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα, κάτι που το γνωρίζουν. Δεν αρνηθήκαμε πληρωμές», είπε ο κ. Πανουράκης και ανέφερε πως το ΚΤΕΛ το 2019 έχει εισπράξει περίπου 360 χιλιάδες ευρώ, ενώ η νυν περιφερειακή αρχή έχει πληρώσει περίπου 100 χιλιάδες ευρώ.

Αναφερόμενος στα όσα λέγονται για μη υπογραφή της σύμβασης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου αναφέρθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στην οποία αναφέρεται πως οι δαπάνες μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία πραγματοποιούνται για το σχολικό έτος 2019-2020, μέχρι και τη σύναψη σύμβασης, και καταβάλλονται νόμιμα εφόσον ο περιφερειάρχης βεβαιώνει με πράξη του τη μεταφορά των μαθητών. «Έχουμε την απόφαση του περιφερειάρχη στις 11.09.2019 για παράταση των συμβάσεων και απόφαση της οικονομικής επιτροπής που σημαίνει πως όλα γίνονται βάση του Νόμου και δεν στέκουν αυτά που λένε πως είναι στον αέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από το ΚΤΕΛ γίνονται παιχνίδια εις βάρος των παιδιών. Εμένα με ενδιαφέρει να μετακινούνται τα παιδιά. Αύριο ο νομικός μας σύμβουλος θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και θα δούμε τι θα προκύψει. Προτεραιότητά μας είναι να μετακινούνται τα παιδιά στο σχολείο τους», είπε ο κ. Πανουράκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required