7 Ιαν 2020

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης - "Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη βάναυση τακτική της"

Για κυβερνητική αναλγησία κάνει λόγο η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και χαρακτηρίζει ως κίνηση εντυπωσιασμού την αποστολή των αρματαγωγών, η οποία αποτελεί πρόκληση για όλους.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει:

Οι τραγικές συνέπειες που βιώνουν αυτές τις μέρες με το κρύο και τη βροχή χιλιάδες πρόσφυγες, στον άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό στις παρυφές της πόλης στη Σάμο, είναι η συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ των οποίων χιλιάδες μικρά παιδιά, στα νησιά και στη χώρα μας.

Αυτή ακριβώς η πολιτική πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο του λαού του νησιού μας, γιατί χωρίς την ανατροπή της η κατάσταση θα οξύνεται.

Αυτές τις μέρες εκτός των άλλων παρατηρούμε και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στο δράμα που ζουν 8000 άνθρωποι δίπλα μας. Η κίνηση εντυπωσιασμού με την αποστολή δύο αρματαγωγών χωρίς μέχρι χθες (7-2-2020) το βράδυ να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες για φιλοξενία, αποτελεί πρόκληση για όλους μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γι’ αυτή την βάναυση τακτική της, την ίδια ώρα που δίνει «γην και ύδωρ» στις ΗΠΑ, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ για τα εγκληματικά τους σχέδια στη Μέση Ανατολή και το Ιράν, που μεταξύ άλλων θα φέρουν νέα κύματα ξεριζωμένων, από τον πόλεμο, ανθρώπων.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να οργανώσουμε τους αγώνες μας για:

· Να μεταφερθούν τώρα όλοι οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα..

· Να κλείσει το χοτ σποτ και να μη γίνει νέο πουθενά στο νησί.

· Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στο νησί μας μετά την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να φιλοξενούνται σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου και να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν.




1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Η λύση του προβλήματος, είναι η εναπόθεση όλων αυτών στα ξερονήσια, με χρήση των υπαρχόντων υποδομών και την δημιουργία νέων υποδομών με προσωπική εργασία των λαθρομεταναστών. Έτσι λύνουμε και το θέμα των ακατοίκητων νησίδων που έχει γκριζάρει ο Ερντογάν. Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας κύματα μεταναστών και λαθρομεταναστών κατέκλυσαν την Γαλλία. Τουλάχιστον οι μισοί από όσους έφτασαν στη Γαλλία και σίγουρα η πλειοψηφία όσων τα κατάφεραν μέσω επίσημων διόδων, τοποθετήθηκαν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις και σε στρατόπεδα τα οποία προηγουμένως είχαν “φιλοξενήσει” ύποπτους, στρατιωτικούς του FLNκαι του OAS και στο παρελθόν είχαν στεγάσει πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου (Εβραίους πρόσφυγες και διάφορους πολιτικούς κρατούμενους). Τα γνωστότερα από αυτά (Rivesaltes, Bias, Larzac, LaRye, Saint-Maurice-L’ Ardoise), απομονωμένα, κοντά σε αγροτικές περιοχές, θα γίνουν συνώνυμα του αποκλεισμού από την κοινωνική ζωή και θα διαμορφώσουν την ταυτότητα των υποκειμένων τους. Εμείς εδώ έχουμε κλειστά τα θέρετρα της Μακρονήσου και Γυάρου διότι αποτελούν μνημεία, αφήνοντας τα νησιά να βουλιάζουν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required