5 Ιαν 2020

Γ. Κολλάρος - "Ήρθε η ώρα των «μεγάλων αποφάσεων» με οποιοδήποτε κόστος"

Βολές κατά της Κυβέρνησης και των αρμόδιων παραγόντων που εμπλέκονται στο Μεταναστευτικό εξαπολύει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σάμου και του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Κολλάρος και επισημαίνει πως είναι συνυπεύθυνοι, ηθικοί αυτουργοί και συνένοχοι δεδομένου ότι όχι μόνο ανέχονται την τέλεση εγκληματικών πράξεων σε βάρος των πολιτών, αλλά παραβιάζουν και καταστρατηγούν τη σύμβαση της Γενεύης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Κολλάρος αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα στη πόλη μας βιώνουμε τραγικές καταστάσεις, χιλιάδες μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στο ΚΥΤ και στην παρακείμενη παραγκούπολη ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες εξαιτίας της αδιαφορίας της Πολιτείας , της έλλειψης σχεδιασμού και φυσικά της «συνδρομής» των ΜΚΟ και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Από την άλλη πλευρά η πόλη ασφυκτιά , «χάνεται» στη δίνη της απαξίωσης, του φόβου, των παραβατικών συμπεριφορών και των απεγνωσμένων αλλοεθνών που αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει Κράτος, έλεγχος και στοιχειώδη μέριμνα και φροντίδα για αυτούς ενεργούν κατά βούληση και κατά πάντων.

Ορατός πλέον ο κίνδυνος κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού, της απρόσκοπτης διαβίωσης των πολιτών και της συνύπαρξης για μεγάλο διάστημα πληθυσμού μη ελεγχόμενου.

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, έχοντας ως κεντρική διάσταση αυτή του εγκλεισμού, παραμερίζει τα υπάρχοντα πλήγματα και επιφέρει καινούρια, ακόμα πιο ισχυρά που η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να διαχειριστεί.
Η Κυβέρνηση , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και κάθε άλλος Πολιτειακός παράγων εμπλεκόμενος στο Προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι συνένοχοι και ηθικοί τουλάχιστον αυτουργοί για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε κάθε περίπτωση οι πράξεις και οι παραλείψεις τους στρέφονται ευθέως κατά των προσφύγων και των Πολιτών της πόλης της Σάμου.

Είναι συνυπεύθυνοι, ηθικοί αυτουργοί και συνένοχοι δεδομένου ότι όχι μόνο ανέχονται την τέλεση εγκληματικών πράξεων σε βάρος των πολιτών αλλά παραβιάζουν και καταστρατηγούν τη σύμβαση της Γενεύης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σήμερα για μια ακόμα φορά βιώνουμε την επικινδυνότητα, το φόβο και την απαξίωση από την πολιτεία. Πριν θρηνήσουμε θύματα, πριν καταστραφούν οι ζωές μας ,η πόλη μας και πριν χαθεί ολότελα ο έλεγχος καλούμε τη Πολιτεία να προβεί άμεσα σε μαζική αποσυμφόρηση του νησιού και να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες που παρά τη θέληση τους παραμένουν όμηροι στο νησί μας. Η πρόσφατη απόφαση των κυβερνώντων να αποστείλουν δύο αρματαγωγά στο νησί προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι με τέτοια αποσπασματικά μέτρα και μάλιστα μέτρα που τα επιβάλλουν οι συνθήκες δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα, ότι δεν υπάρχει σχέδιο αποσυμφόρησης του νησιού και ότι τελικά τους "βολεύει" το νησί-ανοικτή φυλακή που έστω και στοιχειωδώς την ελέγχουν.

Είναι πλέον σαφές ότι βιώνουμε μια νέα εθνική τραγωδία την οποία προσθέτει στη χώρα μας ο ενιαίος Κυβερνητισμός, μετά τα Μνημόνια, η ανυπαρξία Εθνικής πολιτικής στο Μεταναστευτικό και φυσικά η πολιτική βούληση επίλυσης του μεταναστευτικού. Και αυτοί που αποδέχονται την εργαλειοποίησή τους στην καταστροφή της πατρίδας μας , ακόμη και εάν τα διανοητικά τους προσόντα δεν επαρκούν αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους.

Οι ώρες είναι κρίσιμες, η κατάσταση κρίνεται αντικειμενικά «έκτακτη» και μη διαχειρίσιμη από τους υπεύθυνους και ως εκ τούτου φρονώ ότι ήρθε η ώρα των «μεγάλων αποφάσεων» με οποιοδήποτε κόστος που αν δεν εξαλείψουν το πρόβλημα τουλάχιστον θα ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required