24 Ιαν 2020

Στο δίκτυο πόλεων "Βιώσιμη πόλη" ο δήμος Ανατολικής Σάμου

Την ένταξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη πόλη» ενέκρινε, κατά τη συνεδρίασή του στις 20 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Βασικός σκοπός του δικτύου είναι ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να συγκροτούν ομάδες, να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις έργων για χρηματοδότηση, από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όσο αφορά τους τομείς: Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη (εναλλακτικός τουρισμός - αξιοποίηση και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς), Περιβάλλον – Αειφορία (αποτελεσματική αξιοποίηση πόρων - διαχείριση απορριμμάτων- ανακύκλωση- κυκλική οικονομία- zero waste- ISO 14000), Κοινωνική Ευθύνη (δημιουργική απασχόληση νέων - υποστήριξη κοινωνικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων - υποστήριξη ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού), Εξοικονόμηση Ενέργειας και Αποτελεσματικής Διοίκησης.

Το Δίκτυο επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του, μέσω της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας και τεχνικής υποστήριξης των Δήμων, για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και πολιτικών.

Οι δύο πρώτες υποβολές του Δήμου Ανατολικής Σάμου θα αφορούν στο Ευρωπαϊκό Έργο «Living Streets and Citizen Engagement in Local Energy and Climate Projects» και στο ερευνητικό έργο Horizon 2020, με τίτλο: WaysTUP! «Αλυσίδες αξίας για τη μετατροπή των αστικών βιοαποβλήτων σε νέα καινοτόμα προϊόντα».Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required