29 Ιαν 2020

Μηνυτήρια αναφορά κατά του περιφερειάρχη από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων

Μηνυτήρια αναφορά κατά του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για ξενοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης, προτροπή σε ρατσιστική βία και για ρητορική μίσους κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Η μηνυτήρια αναφορά αναφέρει:

"Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για ξενοφοβική, συνωμοσιολογική και ισλαμοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης και προτροπή σε ρατσιστική βία καθώς και για ρητορική μίσους, με αναφορές σε “καθαρότητα” της φυλής, εις βάρος των μελών της μειονότητας της Θράκης, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη σε ομιλία του σε μεγάλη συγκέντρωση στην Μυτιλήνη στις 22 Ιανουαρίου 2020 και σε δελτίο του Αντ1 την ίδια ημέρα. 

Ο Κ. Μουτζούρης, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και στο ψηφοδέλτιό του συμμετείχαν και κατηγορούμενοι για ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων είπε, μεταξύ άλλων πως θέλουν να μας επιβάλλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία (…) έφταιξε η ανοχή όλων μας, όταν δεν έγινε ξεσηκωμός όταν ξεκίνησε το ποτάμι. 

Αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο που ακολουθείται, σημειώνοντας σχέδιο του ΟΗΕ «Υποκατάστασης πληθυσμού» του 2000 που επικαλούνταν ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί πολλά εκατομμύρια αλλοδαπούς. αναφέρθηκε στο Δουβλίνο 2 ως «ο τάφος μας». Και προσέθεσε «Θέλουμε αποτροπή. Η πατρίς κινδυνεύει.».

Η “θεωρία της αντικατάστασης” του πληθυσμού (με ψευδή τεκμηρίωση δήθεν αποφάσεις μια διάσκεψης στο Μαρόκο για το μεταναστευτικό) είναι μία ξενοφοβική, ισλαμοφοβική, συνομωσιολογική και ρατσιστική θέση της διεθνούς ακροδεξιάς η οποία μάλιστα πρόσφατα ενέπνευσε π.χ. τις μαζικές δολοφονίες της Ν Ζηλανδίας με 51 νεκρούς και 49 τραυματίες σε χώρους της μουσουλμανικής θρησκευτικής κοινότητας και τους πυροβολισμούς στο Ελ Πάσο με 22 νεκρούς και 24 τραυματίες με στόχευση στη λατινοαμερικάνικη κοινότητα του Τέξας και εμπνέεται από τη ναζιστική Umvolkung (“ethnicity inversion” δηλαδή “αντιστροφή της εθνοτικής σύνθεσης του πληθυσμού”.

Τέλος, σας παραθέτουμε σχετική αρθρογραφία αλλά και σειρά καταδικαστικών δηλώσεων από κομματικούς/πολιτικούς φορείς και πρόσωπα εγνωσμένου κύρους υπογραμμίζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Χριστόπουλου, πρώην πρόεδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: “ο Περιφερειάρχης με τις πρόσφατες δηλώσεις του τοποθετείται εκτός του ορίζοντα του δημοκρατικού φιλελεύθερου χαρακτήρα του πολιτεύματος. Η συνηγορία για μια ανοιχτή κοινωνία αν μη τι άλλο σημαίνει την αποδοκιμασία της μισαλλοδοξίας, της συνομωσιολογίας και της πρόκλησης των πολιτών στη ρατσιστική βία”.

Ο Κώστας Μουτζούρης απάντησε μέσω Facebook στη μηνυτήρια αναφορά  γράφοντας τα εξής:

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

"Οι εισβάλλοντες στην Ελλάδα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πρόσφυγες, είναι παράνομοι μετανάστες και δη, μουσουλμάνοι. Ακόμη και η μετακίνηση των Σύρων νοείται προσφυγική μόνο ως προς την Τουρκία. Κάθε παραπέρα μετακίνησή του από μία ασφαλή χώρα-Τουρκία, σε άλλη επίσης ασφαλή χώρα- Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστευση και επομένως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται αιτήσεις για ένταξή τους σε καθεστώς προστασίας, ως πρόσφυγες. Η Τουρκία καταφανώς λειτουργεί ως κράτος – human trafficker, προσκαλώντας και διευκολύνοντας χιλιάδες Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλγερινούς και Τυνήσιους, χωρίς βίζα και με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι μεταφέρονται στα παράλια και από εκεί στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οπως όλοι γνωρίζουμε ο Ερντογάν, απείλησε ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα στείλει 3,6 εκ ανθρώπους σε ευρωπαϊκό έδαφος, παραβιάζοντας το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου περί Προσφύγων και δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες ότι τους χρησιμοποιεί ως εργαλείο αποσταθεροποίησης και απειλής.
Εν κατακλείδι, όλη αυτή η εξελισσόμενη κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί μαζικός εποικισμός που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού".Το μεταναστευτικό ή για να ακριβολογούμε το λαθρομεταναστευτικό (αυτή ακριβώς η λέξη αναφέρεται και στο άρθρο 79 παρ. γ. της Συνθήκης λειτουργίας της Ε.Ε.) είναι σήμερα το κρισιμότερο και πρωταρχικό εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα. Το παρατηρητήριο ερωτάται. Πόσους κατ' αυτούς μετανάστες έχουν στα σπίτια τους;;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required