21 Ιαν 2020

Ανακοίνωση του δήμου Ανατολικής Σάμου για την κινητοποίηση για το Μεταναστευτικό

Κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και η υπηρεσία καθαριότητητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, με την οποία καλεί όλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μεταναστευτικό.

Ο δήμος αναφέρει:

Ο Δήμος Αν. Σάμου με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στην κινητοποίηση των νησιών μας την 22 και 23/01/2019 -για το προσφυγικό μεταναστευτικό – ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ και δηλώνοντας τα κάτωθι:

1. Δεν αποδέχεται και απορρίπτει το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, όπως αυτός ανακοινώθηκε .

2. Βασικός στόχος ο άμεσος απεγκλωβισμός των νησιών μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχεται τη δημιουργία ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΗΣ ΔΟΜΗΣ πρώτης υποδοχής και καταγραφής (βραχείας παραμονής) στο νησί με ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υπάρχοντος Hot Spot Σάμου – κολαστήριο που σήμερα δυσφημεί το νησί την Ελλάδα και το πολιτισμό μας .

4. Ενίσχυση με υλικούς και ανθρώπινους πόρους προσωπικό του Δήμου, Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, των αστυνομικών και λιμενικών αρχών ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και η ποιότητα ζωής των πολιτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/01 και ώρα 12:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ της ΣΑΜΟΥ.

Την Πέμπτη 23/01 θα μεταβεί στην Αθήνα ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. για να συμμετέχουν στην κοινή παράσταση του Περιφερειακού και των Δημοτικών Συμβουλίων στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Παράλληλα συντονίζουμε τη δράση μας για να προχωρήσουμε σε μαζική κινητοποίηση όλων των Αιγαιοπελαγιτών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου ) στην Αθήνα , στο Μέγαρο Μαξίμου και συνάντηση με τον πρωθυπουργό .

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους δημότες μας ότι την Τετάρτη 22/01 ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ και την Πέμπτη 23/01 θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ οι παιδικοί σταθμοί και η υπηρεσία καθαριότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required