12 Φεβ 2020

Λαϊκή Συνέλευση στους Μυτιληνιούς ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Πρόταση στο τοπικό συμβούλιο των Μυτιληνιών κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιληνιών, με την οποία ζητά την την άμεση σύγκλιση Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων του χωριού, καθώς όχι μόνο συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο ΚΥΤ, αλλά η κυβέρνηση προχωρά και στο απαράδεκτο μέτρο της επίταξης ακινήτων.

Η Λαϊκή Συσπείτωση Μυτιληνιών αναφέρει:

"Ο πρόεδρος και τα μέλη των άλλων παρατάξεων δεν θέλησαν να ορίσουν συνέλευση του χωριού μας, προφασιζόμενοι ότι ο κόσμος δε συμμετέχει και πως πρέπει να καλεστούν οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια από τα γύρω χωριά. Ενώ δεν ορίστηκε καν ημερομηνία γι’αυτό. Στάση απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας, τη στιγμή που έχουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Ζητάμε εδώ και τώρα να οριστεί λαϊκή συνέλευση ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε για τις νέες εξελίξεις και να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Επίσης καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα για το οποίο δεν πήραν θέση και το καταθέτουμε στο λαό του χωριού μας:

«Εμείς, οι κάτοικοι των Μυτιληνιών, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει σε επιτάξεις ακινήτων προκειμένου να δημιουργηθεί το κέντρο φυλακή έξω από το χωριό μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω εδώ και τώρα την απόφαση επίταξης που μας γυρνά σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας.

Η σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη συνεχίζει την πολιτική εγκλωβισμού στα νησιά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να πάνε σε χώρες της ΕΕ. Συνεχίζει την πιστή εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Κωφεύει συστηματικά στα αιτήματά μας να μη γίνει κέντρο φυλακή έξω από το χωριό μας και όλο αυτό τον καιρό μας ρίχνει στάχτη στα μάτια τη στιγμή που έχει προαποφασίσει να φτιάξει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων ανθρώπων με απρόβλεπτες κι επικίνδυνες συνέπειες για τη ζωή τη δική τους αλλά και τη δική μας. Με τη στάση της αυτή και με την απόφαση της επίταξης ουσιαστικά εφαρμόζει και σε μας την καταστολή που ετοιμάζεται να εφαρμόσει στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κάτοικοι των Μυτιληνιών είμαστε πρώτα απ’όλα άνθρωποι γι’αυτό δεν ανεχόμαστε ο τόπος μας να γίνει η φυλακή της ΕΕ για τους ανθρώπους, που διώχνει με τις επεμβάσεις και την πολιτική της από τις χώρες τους. Δεν ανεχόμαστε λίγο έξω από το χωριό μας να εγκατασταθούν άνθρωποι που θα ζουν φυλακισμένοι, χωρίς καμιά προοπτική, απλά επειδή αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα:

· Να πάρει πίσω την απόφαση επίταξης ακινήτων

· Να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού για το νέο ΚΥΤ

· Να κλείσουν τώρα τα κέντρα φυλακές. Να μη γίνει κανένα νέο στο νησί

· Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

· Οι πρόσφυγες και μετανάστες να διαμένουν σε ένα μικρό χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης και αφού πάρουν πιστοποιητικό υγείας να μεταβαίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί σε αξιοπρεπείς δομές να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους.

· Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

· Να καταργηθεί τώρα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η συνθήκη του Δουβλίνου.

· Η ΕΕ να ανοίξει τις πύλες της και να δεχτεί σε όλες τις χώρες της πρόσφυγες και μετανάστες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required