26 Φεβ 2020

Μηταράκης - Κάλεσμα σε διάλογο τη Δευτέρα με τους δημάρχους των νησιών

Οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να μείνουν αθωράκιστες στις ροές του 2019. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε. Οι κλειστές δομές είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των νησιωτών, είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο Νότης Μηταράκης έκανε γνωστό ότι έχει καλέσει σε διάλογο την Δευτέρα τους δημάρχους των νησιών για να συζητήσουν το οργανωτικό κομμάτι για το πως θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές, σε Μόρια, Καρά Τεπέ και Βιάλ.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στις τοπικές αρχές προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να μην χτυπήσει κανείς.

Ξεκαθάρισε  ότι οι δομές στα 5 νησιά δεν θα είναι τεράστιες και ο θέσεις θα είναι  20.000. Επίσης, η παραμονή δεν θα είναι για πάντα αλλά στόχος είναι οι θετικές αποφάσεις ασύλου να φεύγουν στους 2 μήνες και οι αρνητικές στους 6 με μέση παραμονή τους 4 μήνες.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν και εντός του Απριλίου θα γίνει εκκένωση των δομών από όσους δεν δικαιούνται δικαίωμα φιλοξενίας.

Πηγή: skai.gr





2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Στον νομό Έβρου γιατί δεν υπάρχουν δομές κράτησης, παρά μόνο ένα μικρό ΚΥΤ το οποίο είναι καθαρά κλειστού τύπου, η χωρητικότητα του είναι για 240 άτομα, αριθμός που δεν ξεπερνιέται ποτέ , καθώς καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες προωθούνται σε άλλες δομές της χώρας. Παραμεθόριος ο Έβρος αλλά παραμεθόριος και τα νησιά. Γιατί λοιπόν διαφορετική μεταχείρηση;;Ακόμα μια απόδειξη πως όλη αυτή η εξελισσόμενη κατάσταση σε βάρος των νησιών μας δύναται να χαρακτηριστεί μαζικός εποικισμός, που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη, (κάτι που επιδιώκουν ξένα κέντρα και συμφέροντα, με σύμφωνη γνώμη των πουλημένων κυβερνήσεών μας), εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

Αγγελος είπε...

Μηταράκη, εμείς οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου, έχουμε αρχίσει να σκεπτόμαστε την αναβίωση της Ιωνίας πολιτείας, κηρύσσοντας την ανεξαρτησία μας από την Ελλάδα, αφού μας έχετε πουλήσει οι κυβερνήσεις Σύριζα και ΝΔ, υπακούοντας σε ξένα κέντρα και συμφέροντα. Το ξεπούλημα μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, δεν έχουμε ανάγκη την μεσιτεία του Ελληνικού κράτους. Ζητάμε από την Αμερική να γίνουμε το 51ο άστρο της σημαίας της, ή από την Ρωσική ομοσπονδία να αποτελέσουμε ακόμη μία απο τις αυτόνομες δημοκρατίες της. Η Σάμος μάλιστα έχει και την εμπειρία της ηγεμονίας (αυτόνομο κράτος) από το 1832 μέχρι το 1912, περίοδο κατά την οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Σάμου, με την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, του εμπορίου και της βιομηχανίας. Μαζί με την αμπελουργία, που αποτελούσε την κύρια οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων, αναπτύχθηκαν η καπνοκαλλιέργεια, η καπνοβιομηχανία και η βυρσοδεψία, σημαντικοί κλάδοι της τοπικής οικονομίας, που υπερέβησαν τα όρια της ηγεμονίας και ήκμασαν μέχρι το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required