11 Φεβ 2020

Με επιτυχία οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού σε Άμπελο και Σταυρινήδες

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκαν από το τμήμα Νοσηλευτικής και των καταρτισμένων εθελοντών του, που οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν, εύστοχες δράσεις προληπτικού ελέγχου υγείας και αγωγής υγείας και για το 2020.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν 28,29,30,31/1/2020 και 1/2/2020 αφορούσαν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες μόνιμων κατοίκων των ορεινών χωριών της Αμπέλου και των Σταυρινήδων και στόχευαν τόσο στην πρόληψη όσο και στην προαγωγή της υγείας αυτών, μέσα από την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα υγείας αλλά και στην υιοθέτηση συνηθειών που προάγουν την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους.

Πραγματοποιήθηκε από τη νοσηλεύτρια ενημερωτική ομιλία με θέμα: <<Αρτηριακή υπέρταση– χοληστερίνη>>, επίδειξη και εκπαίδευση του κοινού στο χειρισμό του πιεσόμετρου και μέτρησης της Αρτηριακής πίεσης.

Συστάθηκε ομάδα 15 κατοίκων, εκπαιδεύτηκε στις βασικές πρώτες βοήθειες και τους δόθηκε ενημερωτικό υλικό.

Στα 17 παιδιά των χωριών έγιναν δράσεις Αγωγής Υγείας, με εκπαίδευση τους σε βασικές πρώτες βοήθειες, συζητήθηκε η πρόληψη ατυχημάτων και έγινε βιωματική επίδειξη και εκπαίδευση στην υγιεινή των χεριών τους.

Η τελευταία μέρα είχε προληπτικούς ελέγχους υγείας - νοσηλευτικές παρεμβάσεις με μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης, αρτηριακής πίεσης, βάρους, ατομική συμβουλευτική (Αγωγή Υγείας) ιατρική εκτίμηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων εθελοντικά από τον ιατρό της ομάδας μας, μέλος του Ε.Ε.Σ. και εκλεκτό συνεργάτη μας.

Από τη δράση ωφελήθηκαν επί συνόλου 140 μονίμων κατοίκων, 86 ποσοστό συμμετοχής 61,4%. Έγιναν 210 νοσηλευτικές παρεμβάσεις, μετά από ιατρική εκτίμηση 19 παραπομπές για καρδιολογική εκτίμηση 3 σε άλλες ειδικότητες.

Οι συμμετέχοντες κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την ιδιαίτερη αυτή ανθρωπιστική προσέγγιση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σάμου στα χωριά τους, ενημερωθήκαν για τις αρχές του οργανισμού, τις δράσεις του τμήματος και εξέφρασαν την επιθυμία τέτοιες δράσεις να γίνονται πιο τακτικά αφού τις έχει τόσο ανάγκη το νησί μας. 

"Ευχαριστούμε τον ΕΟΣ Σάμου που υποστηρίζει τις δράσεις του και που θα συνεχιστούν όλο το 2020 ", αναφέρει το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required