29 Φεβ 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Υποστράτηγος ε.α. Πέτρος Αρταβάνης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο Υποστράτηγος ε.α. Πέτρος Αρταβάνης.
Ο Πέτρος Αρταβάνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1951.
Το 1969 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου εξήλθε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1973. Τα περισσότερα χρόνια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας τα πέρασε στις Ειδικές Δυνάμεις (Λ.Ο.Κ.).

Στη Σάμο έφτασε για πρώτη φορά, νεαρός ανθυπολοχαγός, μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 1975. Αγάπησε τη Σάμο και της αφιέρωσε το πρόσφατο βιβλίο του "Η Σάμος που αγάπησα". 
Υπήρξε απόφοιτος όλων των στρατιωτικών σχολών της Ελλάδας, καθώς και της Σχολής Πεζικού των Η.Π.Α. και του Διεθνούς Σχολείου Περιπόλων Αναγνωρίσεως Μακράς Ακτίνος (I.L.R.R.P.S.) του Ν.Α.Τ.Ο. στη Γερμανία. 

Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστράτηγου.

Από το 2001 ζούσε στην Πρέβεζα με τη σύζυγό του Μαρία και τον γιο του Σπύρο.


Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2018 στο "Σαμιακόν Βήμα" (Αρ. φύλλου 4129 - 12.5.2018).


Υποστράτηγος ε.α. Αρταβάνης: "Ο στρατιώτης πρέπει να ξημεροβραδιάζεται με μια και μόνη σκέψη: ''Η Πατρίς υπεράνω πάντων''"

Πέτρος Αρταβάνης. Και μόνο το άκουσμα του ονόματος ξεδιπλώνει μνήμες, φέρνει στην επιφάνεια ιστορίες από το παρελθόν, αφηγήσεις ξεχωριστών περιστατικών σε πολλούς. Για τη Σάμο, που ο ίδιος αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του, αποτελεί αξιωματικό θρύλο των Ειδικών Δυνάμεων που πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συγγραφή βιβλίου αφιερωμένου σε αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required