12 Φεβ 2020

Στην εκπομπή "Εκτός Γραμμής" ο δήμος Ανατολικής Σάμου

Στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κολλάρος και οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Μητσός και Γιώργος Διονυσίου.

"Άποψή μου είναι αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες. Άμεσος απεγκλωβισμός και αυτοί που έχουν ανοιχτό τρίπτυχο να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μετακινηθούν, όπως ευάλωτες ομάδες, που μένουν στη Σάμο ακόμα και 20 μήνες. Όσοι δεν έχουν άσυλο πρέπει να μεταφερθούν σε μεγάλες δομές στην ενδοχώρα και να ακολουθηθεί η διαδικασία να επιστρέψουν στη χώρα τους. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Έχετε εγκλωβίσει στα νησιά τεράστιο αριθμό, από τους οποίους αρκετοί έχουν παραβατική συμπεριφορά, υπάρχει πρόβλημα με μεταδοτικές ασθένειες και με τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Που είναι η Πολιτεία; Γιατί είναι απούσα από το πρόβλημα που βιώνει η κοινωνία", είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απευθυνόμενος στον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη.

"Η Πολιτεία ήταν χθες παρούσα και έσβηνε φωτιές μέσω της Πυροσβεστικής. Ανακοινώθηκαν οι αποζημιώσεις των δήμων. Περίπου 1 εκ. θα δοθεί στον δήμο ανατολικής Σάμου για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Για τις μεταφορές αν δείτε τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός σταδιακά μειώνεται. Υπάρχουν θετικά στοιχεία που κανείς δεν μπορεί να αμελήσει. Όσον αφορά τα ανοιχτά τρίπτυχα, όποιος έχει μπορεί να αποχωρήσει, αλλά δεν αποχωρούν γιατί θέλουν να γίνουν οργανωμένες μετακινήσεις και να τους εξασφαλίζει το κράτος πλήρη προστασίας", επισήμανε ο κ. Λογοθέτης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, απευθυνόμενος στην πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπε μεταξύ άλλων: "Η εθνική συνεννόηση είναι το κλειδί. Βάλτε πλάτη μαζί με την κυβέρνηση να εκφραστεί η αλληλεγγύη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Βοηθήστε τον κόσμο να φύγει από τα νησιά. Εξασφαλίστε το μέλλον των νησιών. Αυτό είναι εθνική προσφορά".

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, κλήθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, κ.κ Διονυσίου και Μητσός, να επιδείξουν το πανό, με το οποίο ο δήμος θα συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση, στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε ΕΔΩ την εκπομπή (από τον χρόνο 00.20)











Λογοθέτης στο "Εκτός Γραμμής" για μεταναστευτικό: "Το τελευταίο διάστημα έχουμε μεταφέρει πάνω από 20.000 ανθρώπους από τα νησιά στην ενδοχώρα"

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, μίλησε για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, αλλά και για τις αντιδράσεις των νησιωτών. " Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία καινούριων κέντρων στα νησιά ακριβώς για να πετύχουμε να έχουμε τη δυνατότητα άμεσης και ικανοποιητικής σε αριθμό επεξεργασίας των αιτημάτων στα νησιά.

Χριστοδουλοπούλου στο "Εκτός Γραμμής" για μεταναστευτικό: "Δεν κάναμε κανένα λάθος την κρίσιμη περίοδο"

Την κυβέρνηση της ΝΔ κατηγόρησε η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για το γεγονός ότι συνεχίζει να εφαρμόζει την κοινή συμφωνία με την Τουρκία, τη στιγμή που η γειτονική χώρα συνεχίζει να στέλνει κόσμο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required