4 Φεβ 2020

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου για τον Δημήτρη Μαυρατζώτη

Συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος μετά την αναγγελία του θανάτου του Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, σε ένδειξη πένθους και απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής, για την επί σειρά ετών προσφορά του στο τόπο μας, όπου διατέλεσε δημοτικός και Νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και βουλευτής Ν. Σάμου με το ΚΚΕ, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εκλεκτού μας συμπολίτη Δημητρίου Μαυρατζώτη, άξιο Σαμιώτη , επιστήμονα και αγωνιστή που υπηρέτησε με σθένος και εντιμότητα τη τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δημήτριος Μαυρατζώτης πορεύτηκε, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια στον επαγγελματικό και πολιτικό βίο και διακρίθηκε για την ευθύτητα την εργατικότητα και το σθένος να υπηρετήσει με όλες τις δυνάμεις τα συμφέροντα του Σαμιώτικου Λαού, κέρδισε επάξια την αποδοχή των συμπολιτών, του ενώ υποστήριξε ενεργά την αναπτυξιακή πορεία, τη πρόοδο του τόπου και την ανάδειξη της Σάμου στο εξωτερικό.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατό του αποφασίζει την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής και αποφασίζει ομόφωνα :

1. Να εκφράσει προς την οικογένεια και τους οικείους του μεταστάντος την βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου στην τελετή της πολιτικής του Κηδείας.

3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

4. Να αναγνωσθεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της πολιτικής του κηδείας και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ας είναι αιωνία η μνήμη του»

Η Σάμος αλλάΖΕΙ -  Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης αφήνει έντονο το αποτύπωμά του στα δρώμενα της Σάμου με την πολιτική, κοινωνική και επιστημονική του προσφορά και δράση

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Νίκος Ζάχαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ», στην τοποθέτησή του είπε:

"Χθες η Σάμος έχασε ένα σημαντικό Άνθρωπο με Α κεφαλαίο.

Ο Δημήτρης ήταν ένας Άνθρωπος αγωνιστής της Ειρήνης μέσα από το φιλειρηνικό κίνημα της Πανσαμιακής Επιτροπής, ένας Άνθρωπος αγωνιστής της Αυτοδιοίκησης ως εκλεγμένος επί σειρά ετών νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος, ένας Άνθρωπος αγωνιστής της ζωής υπηρετώντας ως γιατρός όλους τους συνανθρώπους του.

Συμπορευτήκαμε από παράλληλους δρόμους στα ιδεώδη της Αριστεράς, με αίσθημα ειλικρινούς αλληλεγγύης εκεί που συμφωνούσαμε, αλλά με κατανόηση και χωρίς εχθρότητα εκεί που διαφωνούσαμε.

Ήταν ένας ειλικρινής, ευθύς άνθρωπος, με ανιδιοτέλεια προσφοράς και με βαθιά λαϊκότητα. Γι’ αυτό ήταν αγαπητός σε όλους.

Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης αφήνει έντονο το αποτύπωμά του στα δρώμενα της Σάμου με την πολιτική, κοινωνική και επιστημονική του προσφορά και δράση.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required