25 Φεβ 2020

Και η Σάμος στις κινητοποιήσεις για τα νέα ΚΥΤ - Απέκλεισαν την περιοχή προς Ζερβού

Στον αποκλεισμό της διασταύρωσης που οδηγεί στον χώρο της επίταξης (216 στρεμμάτων) και της υπό κατασκευής υπερδομής στην περιοχή Ζερβού, προχώρησε από νωρίς τα ξημερώματα ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ενώ στην περιοχή σπεύδουν και πολίτες του νησιού μας.

Όχημα του δήμου έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο νέο ΚΥΤ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και παρακολουθούν διακριτικά από απόσταση.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί, στη σελίδα του στο facebook, αναφέρει πως ο κοινός αγώνας στα νησιά δυναμώνει και καλεί όλους τους κατοίκους της Σάμου σε έμπρακτη συμπαράσταση της Χίου και της Λέσβου.

«Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών.

Δηλώνουμε ομόφωνα ότι οι Σαμιώτες:

1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.

Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχονται μόνο μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική διακοπή λειτουργίας και κλείσιμο του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου . Να δοθούν από το Υπουργείο άμεσα γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου», αναφέρεται στην έκτακτη ανακοίνωση.













1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Εμείς οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει, να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε την αναβίωση της Ιωνίας πολιτείας, κηρύσσοντας την ανεξαρτησία μας από την Ελλάδα, που μας έχει πουλήσει, υπακούοντας σε ξένα κέντρα και συμφέροντα. Η Σάμος μάλιστα έχει και την εμπειρία της ηγεμονίας (αυτόνομο κράτος) από το 1832 μέχρι το 1912, περίοδο κατά την οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Σάμου, με την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, του εμπορίου και της βιομηχανίας. Μαζί με την αμπελουργία, που αποτελούσε την κύρια οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων, αναπτύχθηκαν η καπνοκαλλιέργεια, η καπνοβιομηχανία και η βυρσοδεψία, σημαντικοί κλάδοι της τοπικής οικονομίας, που υπερέβησαν τα όρια της ηγεμονίας και άκμασαν μέχρι το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. .

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required