19 Φεβ 2020

Σπηλαιολογικός Σύλλογος "Ο Ευπαλίνος" - Στον Καρβούνη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Στη δυτική πλευρά του όρους Καρβούνη περιπλανήθηκαν οι τολμηροί περιπατητές, μέλη και φίλοι, του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου «Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ», την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, με σκοπό την επίσκεψη του σπηλαίου στη θέση Ακμπάς.




Όσοι δεν πτοήθηκαν από την ολοήμερη βροχή του Σαββάτου, αποζημιώθηκαν πλήρως, περπατώντας ανάμεσα στα πανύψηλα σαμιώτικα πεύκα, που γνώρισαν την δόξα όταν στο παρελθόν ήταν περιζήτητα στη ναυπηγική τέχνη για άλμπουρα και όχι μόνο ενώ τώρα επιδεικνύουν την ολόισια πανύψηλη κορμοστασιά τους αλλά μένουν στα αζήτητα. Βάδισαν πάνω στα χιλιόχρονα χαραγμένα μονοπάτια, που και αυτά, σπανίως στην εποχή του αυτοκινήτου, απολαμβάνουν φωνές, γέλια και περπατήματα. Μέλη του ΔΣ του συλλόγου φρόντισαν με πολύ κόπο να είναι προσβάσιμα για όλους. Δεν τους πτόησε ούτε η άνοδος της στάθμης του ρέματος της περιοχής, λόγω της βροχής της προηγούμενης μέρας. Κατασκεύασαν με ό,τι υλικό υπήρχε στη γύρω περιοχή, γέφυρα για να περάσουν.





Φτάνοντας στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας του Καρβούνη, που είχε προγραμματιστεί να κοπεί η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, φιλοξενήθηκαν στο παρακείμενο καταφύγιο, στην θαλπωρή του αναμμένου τζακιού, και με πολλά καλούδια που είχαν φροντίσει να υπάρχουν εκεί τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου.


Τυχερός της ημέρας ο πρόεδρος του συλλόγου, Γεώργιος Σπυρόπουλος, ο οποίος βρήκε το φλουρί. Δεν αποδέχθηκε όμως το δώρο που το συνόδευε, και μετά από κλήρωση, το κέρδισε η δεσποινίς Αίγλη Αναστασίου, φωτογράφος, η οποία τους αποζημίωσε με τις πολύ όμορφες φωτογραφίες της. Τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν τον δωροθέτη, κ. Τάσο Σαραντίδη, για το πρακτικό και όμορφο δώρο του. Τέλος, ευχαρίστησαν τα άτομα που φροντίζουν τη διατήρηση του χώρου που τους φιλοξένησε και ευχήθηκαν για όλους καλή δημιουργική χρονιά και με πολύ υγεία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required