4 Φεβ 2020

Παίρνουν άριστα τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Την ποιότητα και το μεγαλείο αυτών των οίνων, πιστοποιούν και επιβεβαιώνουν οι διεθνείς βραβεύσεις που προσέθεσαν κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς 15 ακόμη μετάλλια στα εκατοντάδες που έχουν συγκεντρώσει τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου από το 1934 που ιδρύθηκε ο Συνεταιρισμός.


Το 2019 θα μπορούσε και να ονομαστεί ως «διαμαντένια» χρονιά για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου καθώς όχι ένα αλλά ΔΥΟ «διαμαντένια» βραβεία (Nova Diamond) απέσπασαν το ξηρό, λευκό «Μοσχάτο Άσπρο» και το γλυκό, παλαιωμένο «Samos Anthemis» στο διεθνή διαγωνισμό «Femmes et Vins du monde Concours International» που διεξάγεται στο Μονακό. Το «Μοσχάτο Άσπρο», χαρακτηρίστηκε επίσης ως το ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεταξύ των ξηρών λευκών και ως το δεύτερο καλύτερο από ΟΛΑ τα κρασιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό!

Όσο για το πολυαγαπημένο από τους οινολάτρες Samos Anthemis, το «διαμάντι» -η ανώτερη διάκριση οίνων ανά τον κόσμο- είναι το δεύτερο που αποσπά, καθώς είχε τιμηθεί με αυτό και στο διαγωνισμό του 2011.

Κι ακόμη... με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε και το «υγρό χρυσάφι» του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Vin Doux στο διαγωνισμό οίνου Selections Mondiales des Vins, διακρινόμενο ανάμεσα σε πολύ αξιόλογα κρασιά από 34 χώρες. Και αυτό που καθιστά τη διάκριση αυτή ακόμη πιο σημαντική είναι το γεγονός πως από τα 1.564 κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα που συμμετείχαν, μόνον ΕΞΙ (6) κατόρθωσαν να λάβουν το Μεγάλο Χρυσό! Η αξιολόγηση έγινε στο Κεμπέκ του Καναδά από 56 διεθνείς και διακεκριμένους κριτές, οι οποίοι επί τετραήμερο δοκίμασαν ποικιλίες και ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα.

Τη δική του περίοπτη θέση ανάμεσα στα 7 καλύτερα κρασιά του διαγωνισμού Korea Wine Challenge 2019 διεκδίκησε και κέρδισε επάξια το Samos Nectar 2011. Το γλυκό λιαστό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, εξαετούς παλαίωσης, από 100% Άσπρο Μοσχάτο Σάμου, βραβεύτηκε στην κατηγορία Trophy που είναι η υψηλότερης ποιότητας κατηγορία του μοναδικού διαγωνισμού οίνου που διεξάγεται στην Κορέα.

Αλλά και στο διαγωνισμό Decanter 2019 και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου προκρίθηκαν και τιμήθηκαν με βραβεία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 17.000 ετικέτες!

Βέβαια, αυτό που αποτελεί ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ είναι το γεγονός πως τουλάχιστον τα τελευταία 20 ΧΡΟΝΙΑ δεν έχει υπάρξει χρονιά που να μην έχουν διακριθεί τα ΠΟΠ γλυκά κρασιά του ΕΟΣΣ, το Samos Vin Doux, το Samos Grand Cru, το Samos Anthemis και το Samos Nectar. Αντίστοιχα, το ξηρό λευκό μοσχάτο από ορεινούς και ημιορεινούς αμπελώνες, το top seller «Ψηλές Κορφές», βραβεύεται ανελλιπώς από την πρώτη κιόλας χρονιά κυκλοφορίας του έως και σήμερα!

Ενδεικτικά, παραθέτουμε:

ΠΛΗΘΟΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΚΡΑΣΙ

SAMOS NECTAR (1956-2019)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ: 12 (TROPHY, GRAND GOLD, DOUBLE GOLD, TOP GOLD, PREMIUM GOLD, GRAND AWARD)

ΧΡΥΣΑ : 36

ΑΡΓΥΡΑ: 31

ΧΑΛΚΙΝΑ: 8

COMMENDED: 2

SAMOS ANTHEMIS (1999-2019)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ: 11 (Grand Gold, Best Greek wine, Diamond, Double Gold, Best of Fair, Best dessert wine)

ΧΡΥΣΑ : 25

ΑΡΓΥΡΑ : 28

ΧΑΛΚΙΝΑ : 8

COMMENDED : 1

SAMOS VIN DOUX (1937 – 2019)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ : 6 (Grand Gold, Golden Cup, Double Gold, Trophy Dessert Wine)

ΧΡΥΣΑ : 34

ΑΡΓΥΡΑ : 22

ΧΑΛΚΙΝΑ : 12

SAMOS GRAND CRU (1999-2019)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ : 3 (TROPHY, Double Gold)

ΧΡΥΣΑ : 9

ΑΡΓΥΡΑ : 20

ΧΑΚΛΙΝΑ : 10

COMMENDED : 1

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ (2007-2018)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ : 4 (one of “TOP PRODUCTS OF THE YEAR”, 4 stars-highly recommended, 3 stars in category of “Wine in Business Horeca- outstanding participation, Double Gold)

ΧΡΥΣΑ : 2

ΑΡΓΥΡΑ : 4

ΧΑΛΚΙΝΑ : 9

COMMENDED : 3

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΣΠΡΟ (2019)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ : 1 (DIAMOND)

GOLDEN SAMENA (2000-2015)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ : 2 (Double Gold, Hernorragende Qualitat)

ΧΡΥΣΑ : 2

ΑΡΓΥΡΑ : 5

ΧΑΛΚΙΝΑ : 7

ΑΓΕΡΙ (2006-2018)

ΧΡΥΣΑ : 1

ΑΡΓΥΡΑ : 3

ΧΑΛΚΙΝΑ : 4

COMMENDED : 1

SAMOS PHYLLAS (2005-2009)

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ : 1 (BEST WINE IN CATEGORY)

ΧΡΥΣΑ : 3

ΑΡΓΥΡΑ : 1

ΧΑΛΚΙΝΑ : 3

Οι εμπορικές και προωθητικές συνεργασίες του ΕΟΣ Σάμου σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν ισχυρές, επεκτεινόμενες και δυναμικές. Η έμφαση που δόθηκε τα τελευταία χρόνια στην εξωστρέφεια, εδραίωσε την εικόνα ποιότητας και «τίμιας τιμής» που έχει το καταναλωτικό κοινό αλλά και ο οινικός χώρος για τα κρασιά του Συνεταιρισμού!






1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Αν έπαιρναν και οι παραγωγοί, αντίστοιχα με την ποιότητα χρήματα, καλά θα ήταν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required