7 Φεβ 2020

Εκδήλωση από το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ για την κοινωνική ασφάλιση

Εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση και το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο διοργανώνει την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου στο Βαθύ, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείαςτης Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, κα Βέτα Πανουτσάκου

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Προϋπολογισμό του 2020, ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όχι μόνο δεν κατήργησε τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά φέρνει νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή εφαρμόζοντάς τον πλήρως και θωρακίζοντάς τον νομικά ακόμη περισσότερο.

Το νομοσχέδιο διατηρεί την αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου – αποδεικνύοντας τη συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων και σχεδιασμών είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ – και επιδιώκει να μετατρέψει τη συλλογική κατάκτηση της προστασίας των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας εδώ και πάνω από έναν αιώνα, από κοινωνική σε ατομική υπόθεση.

Διεκδικούμε:

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.

Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.

Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα.

Χρειάζεται τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να ενημερώσουν τα μέλη τους και όλους τους συναδέλφους, ώστε να συμμετέχουν στην εκδήλωση για το ασφαλιστικό, αλλά και μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μέσα από μαζικές διαδικασίες, συνεδριάσεις, Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο αγώνας για την αποτροπή ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης.

Στις 18 Φλεβάρη όλοι απεργοί, όλοι στις συγκεντρώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required