24 Φεβ 2020

Έκτακτα δημοτικά συμβούλια στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου - Αποφασίζουν για τον αποκλεισμό του νέου ΚΥΤ

Kοινή σύσκεψη, με πρωτοβουλία των δύο δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αν. Σάμου, αντιδημάρχων των δύο Δήμων και του προέδρου του Δ.Σ Α. Σάμου, όπου αποφασίστηκε να εισηγηθούν στα έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, τον αποκλεισμό της υπό κατασκευή εγκατάστασης στη θέση Ζερβού με πανσαμιακή κινητοποίηση την ίδια ημέρα και σε ώρα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως:

1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου . Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν στα ΕΚΤΑΚΤΑ Δημοτικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26/02/2020 την ίδια ώρα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από κοινού της υπό κατασκευή εγκατάστασης στη θέση Ζερβού με ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ κινητοποίηση την ίδια ημέρα και σε ώρα που θα αποφασίσουν τα Δ.Σ.

Την από κοινού κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής στο ΣτΕ κατά της με αριθμό 1311/2020 Υπουργικής απόφασης για τις επιτάξεις στα νησιά, καθώς και κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης που αφορά τις νέες δομές.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Ο πρωθυουργός της Αυστραλίας Μόρισον μιλώντας για το ζήτημα της μετανάστευσης, υποστήριξε ότι η τροπολογία με βάση την οποία οι μετανάστες που είναι έγκλειστοι σε υπεράκτια κέντρα κράτησης θα πρέπει να μεταφέρονται στην αυστραλιανή επικράτεια για τους προσφέρεται ιατρική περίθαλψη όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, θα προσελκύσει νέο κύμα αιτούντων άσυλο και άρα αναγκάζει την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά το κέντρο κράτησης στο Νησί των Χριστουγέννων, περίπου 1.550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ηπειρωτικής Αυστραλίας.
"Εγκρίναμε την επανέναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κράτησης στο Νησί των Χριστουγέννων, για να αντιμετωπίσουμε τόσο την προοπτική των νέων αφίξεων, όσο και την προοπτική των μεταγωγών" είπε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required