13 Φεβ 2020

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ονοματοδοσίας του δήμου Αν. Σάμου - Κατά πλειοψηφία, Δήμος Σαμίων

Συνεδρίασε σήμερα, στις 11 το πρωί, στο δημαρχιακό Μέγαρο Ανατολικής Σάμου η Επιτροπή για την ονοματοδοσία του δήμου, που έχει συσταθεί από επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων και φιλολόγους, στην οποία προεδρεύει ο φιλόλογος - ιστορικός κ. Γιώργος Αγγελινάρας, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις ονοματοδοσίας του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Μέλη της Επιτροπής που βρίσκονταν εκτός Σάμου, όπως οι καθηγητές κ.κ. Μανώλης Βαρβούνης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και Γιώργος Καραγιαννίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), συμμετείχαν στη συνεδρίαση τηλεφωνικώς ή μέσω Skype αντίστοιχα. Μετά το πέρας της συνεδρίασης αιτιολογήθηκε και αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να προταθεί ως ονομασία του υπάρχοντος Δήμου Ανατολικής Σάμου, Δήμος Σαμίων. Υπήρξαν και άλλες προτάσεις ονομασίας όπως Δήμος Βαθέος Σάμου, Δήμος Πυθαγόρα αλλά και πρόταση να παραμείνει ως έχει η ονομασία.

Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί, αφού συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, το οποίο, αφού καταλήξει στην απόφασή του, θα πρέπει να αναμένει την τελική επικύρωση από την επιτροπή ονοματοδοσίας του υπουργείου Εσωτερικών για να γνωματεύσει θετικά ή αρνητικά την αλλαγή ονομασίας του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required