10 Φεβ 2020

Γιώργος Στάντζος: "Η επίταξη ιδιωτικών περιουσιών για μεγαθήρια «φυλακών» στο Δήμο μας ξεπερνάει το κάθε όριο"

Για καταστροφικό και εκδικητικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης κάνει λόγο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ο οποίος θα εισηγηθεί στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο να μη συμμετάσχει ο δήμος στη συνάντηση της Πέμπτης με τον υπουργό και να μην δεχτεί κανένα αντισταθμιστικό όφελος που σχετίζεται με παραμονή μεταναστών.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του, μετά την ανακοίνωση της επίταξης εκτάσεων στην περιοχή Ζερβού, αναφέρει:

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. ΦΤΑΝΕΙ!

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης, μας βρίσκει άκρως αντίθετους αλλά τώρα πια και ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Δεν μας σεβάστηκαν ως νησιώτες ΑΚΡΙΤΕΣ . Θα πράξουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ στα πλαίσια του νόμου και της δημοκρατίας. Η επίταξη ιδιωτικών περιουσιών στην περιοχή Ζερβού –προκειμένου να δημιουργήσουν μεγαθήρια «φυλακών» στο Δήμο μας - με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ξεπερνάει το κάθε όριο.

Αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν υπάρχει ούτε βούληση ούτε σχεδιασμός για τον ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ των μεταναστών προσφύγων από το νησί μας.

Το ΚΥΤ στη πόλη της Σάμου ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι καταστροφικός και σχεδόν εκδικητικός για μια κοινωνία που έχει εκφράσει έμπρακτα τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης .

Η τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι καταδικαστική και εξοντωτική για έναν ολόκληρο τόπο. Δεν υπολογίζει τις ζωές και το μέλλον μας. Τελικά τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί;

Η εισήγησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 11/02/2020 είναι:

1. Να ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ως Δήμος ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ με τους Υπουργούς . ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

2. Να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ που σχετίζεται με την παραμονή προσφύγων-μεταναστών . Οι όποιες διαχρονικές διεκδικήσεις της τοπικής μας κοινωνίας αφορούν το μέλλον της και ΜΟΝΟ.

Δεν θα επιτρέψουμε ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.

Τα σύνορα του ΑΙΓΑΙΟΥ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ φυλάσσονται από τις ψυχές των Νησιωτών μας!


2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Από συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου στον Γ. Ζουμπουλάκη στις 3-4-2011. Μεταξύ άλλων ο Κούνδουρος λέει:
«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες.Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα. Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ… που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, αφού δήλωσε στο εβραϊκό λόμπι ότι θα πατάξει τους αυτόχθονες Έλληνες! Το είπε και το εφαρμόζει τώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αληθινή εβραϊκή καταγωγή, είναι ένας ακόμη εχθρός της χώρας μας, όπως κι ο Τσίπρας!

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required