8 Φεβ 2020

Οι ερωτήσεις και παρεμβάσεις του συνδυασμού "ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο" στο περιφερειακό συμβούλιο

Σειρά παρεμβάσεων και  ερωτήσεων για θέματα που αφορούν τα νησιά μας έκανε η περιφερειακή παράταξη «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», στο περιφερειακό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτης Χριστόφας, ζήτησε να ορισθεί ημερομηνία που θα γίνει η κινητοποίηση-διαμαρτυρία για την κατάσταση στο μεταναστευτικό στην Αθήνα σύμφωνα και με τη βούληση των δημοτικών συμβουλίων όλων των νησιών.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τριανταφύλλου με σειρά ερωτήσεων:

-  Έθεσε ξανά το ζήτημα της αντιπλημμυρικής-αντιπυρικής προστασίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ζητώντας ενημέρωση σύμφωνα με ερώτηση που είχε κατατεθεί ήδη από τις 31/10/2019, παραμένει δε αναπάντητη.  

- Ζήτησε να δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Σάμου.  Έγινε ερώτηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη στελέχωση της υπηρεσίας τουρισμού της Σάμου, καθώς δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή των νησιών του νομού μας.

- Επιπλέον, ζητήθηκε να ορισθεί διαχειριστής της πετυχημένης και πολύτιμης πλατφόρμας για την τουριστική προβολή του νησιού της Σάμου visit.samos της Περιφέρειας, για την οποία δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ και βρίσκεται σε αχρησία για αρκετούς μήνες.

- Ακολούθως ζητήθηκε για τη φετινή χρονιά να γίνει αναλογική και δίκαιη για όλα τα νησιά, κατανομή πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), κατόπιν διαβούλευσης. Ερώτηση, επίσης, έγινε και για το αν έχουν ξεκινήσει νέες μελέτες για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στα νησιά μας.

- Ερώτηση υποβλήθηκε, επίσης,  σχετικά με τα αναλογούντα ποσά χορηγιών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν το νησί της Σάμου. Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, κα Αντωνέλλη, ενημέρωσε ότι το ποσό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

- Τέλος, ζητήθηκε ενημέρωση για την εξέλιξη διάφορων έργων. Αναμένεται και η τελική ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, θέμα που αναβλήθηκε για το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα για τα έργα εντός του 2020.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required