28 Φεβ 2020

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, στις 6.30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου. Η συνεδρίαση έχει έκτακτο χαρακτήρα, λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων στο προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη συνεδρίαση θα υπάρχει ενημέρωση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων , καθώς και οι πρόεδροι κοινοτήτων.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Οι ορνιθολόγοι ανησυχούν για την αύξηση των παπαγάλων στα πάρκα της Αθήνας. Στην πραγματικότητα είναι ένα φαινόμενο πανευρωπαϊκό, που δημιουργεί φόβους ότι τα πουλιά-«εισβολείς» μπορεί να απειλήσουν την τοπική βιοποικιλότητα. Οι ιχθυολόγοι ανησυχούν για την εισβολή του λαγοκέφαλου στο Αιγαίο, αλλά και του λεοντόψαρου το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό ψάρι. Η παρουσία των εισβολέων ψαριών στο Αιγαίο προκαλεί σηµαντικές συνέπειες στο οικοσύστηµα και σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των ιχθυολόγων αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισµός µε τα γηγενή ψάρια για τη διαθέσιµη τροφή στις ελληνικές θάλασσες. Την μεγάλη απειλή από τη συστηματική «εισβολή» λαγοκέφαλων στα νερά της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου που καλούνται να αντιμετωπίζουν οι αλιείς και η περιφέρεια Δωδεκανήσων μελετά την λήψη δραστικών μέτρων. Προσανατολίζεται μάλιστα και στην επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά το ενδεχόμενο να βάλει τα ανωτέρω είδη, πουλιά και ψάρια, σε μία λίστα ειδών «ξένης-εισβολής». Οι μόνοι που φαίνεται να μην ανησυχούν είναι οι κοινωνιολόγοι, Έλληνες και Ευρωπαίοι, αλλά και οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, που δεν έχουν κάτι να πούν για το πρόβλημα του εποικισμού, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τους λαθρομετανάστες εισβολείς, που απειλούν την τοπική κοινωνία, με πληθυσμιακή, εθνική και θρησκευτική μετάλλαξη.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required