27 Φεβ 2020

Σε κλίμα εκτόνωσης η συνάντηση Μητσοτάκη και δημάρχων για το μεταναστευτικό

Χωρίς την παρουσία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη και του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη, πραγματοποιείται η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Λέσβου, Χίου και Σάμου, όσον αφορά τη δημιουργία νέων Κέντρων Υποδοχής, χωρητικότητας χιλιάδων ατόμων.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Άρη Χατζηκομνηνό, στη σύσκεψη προσκλήθηκε τελικά και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς η πτήση του από Μυτιλήνη ακυρώθηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 
Όπως αναφέρεται στην ακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι προγραμματισμένες πτήσης από Μυτιλήνη για Αθήνα της Olympic air-Aegean με αριθμό ΟΑ255 στις 15:55 και της Sky express με αριθμό 303 στις 16:05 ακυρώθηκαν.


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, υπήρξε μετά από τη «θύελλα» αντιδράσεων που προκλήθηκε από το προσβλητικό βίντεο του κ. Μουτζούρη υπήρξε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου για να υπάρξει εκτόνωση.Παρά τη σκληρή ανακοίνωση κυβερνητικών κύκλων χθες το βράδυ, πηγές έλεγαν σήμερα πως αν ο περιφερειάρχης ερχόταν στο Μαξίμου «δεν θα του έκλειναν την πόρτα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείει κανέναν».
Σημειώνεται πως στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Χατζηκομνηνό συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Πηγές: cnn.gr 
Όλες οι φωτογραφίες INTIME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required