27 Φεβ 2020

Λαϊκή Συσπείρωση προς Στάντζο και Λυμπέρη - "Μην αποδεχθείτε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, διάλογος με χημικά δεν μπορεί να γίνει"

Να μην αποδεχθούν την πρόσκληση του πρωθυπουργού να συναντηθούν μαζί του σήμερα, καλεί τους δημάρχους της Σάμου η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και επισημάνουν  πως διάλογος  με χημικά και γκλοπς δεν μπορεί να γίνει.


Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

Ο ελιγμός της κυβέρνησης με την πρόσκληση των δημάρχων σε διάλογο είναι απαράδεκτος και πρέπει να απορριφθεί. Διάλογος με γκλόμπς και χημικά δεν μπορεί να γίνει.

Οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού για ηρεμία είναι υποκριτικές και προσβλητικές, τη στιγμή που οι δυνάμεις καταστολής δρουν σαν στρατός κατοχής στα νησιά.

Οι δήμαρχοι που αποδέχονται την πρόσκλησή του για τον δήθεν διάλογο, τη στιγμή που τα ΜΑΤ αιματοκυλούν τους νησιώτες, δίνουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες.

Η συνάντηση μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με έναν όρο:

Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ από όλα τα νησιά οι δυνάμεις καταστολής και να ανακληθεί ΑΜΕΣΩΣ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι επιτάξεις.

Από κει και πέρα, παραμένει αδιαπραγμάτευτο το διεκδικητικό πλαίσιο για:

Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά. Κλείσιμο όλων των χοτ σποτ. Κανένα καινούργιο πουθενά.

Καλούμε τους δημάρχους της Σάμου που μέχρι λίγες ώρες πριν διαδήλωναν μαζί με το λαό ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, ενάντια στις επιτάξεις και για να μη γίνει το νησί μας τεράστια φυλακή, να μην αποδεχθούν τη πρόσκληση- πρόκληση.

Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ο δίκαιος αγώνας του λαού του νησιού μας, που τρεις μέρες τώρα, ξενυχτάει στο μπλόκο του εργοταξίου στου «Ζερβού».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required