10 Φεβ 2020

Συμμετοχή στη συγκέντρωση για το Μεταναστευτικό ζητά η Αδελφότης Σαμίων Αθήνας

Κάλεσμα σε όλους τους Σαμιώτες που μένουν στην Αθήνα να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μεταναστευτικό, που θα γίνει την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών απευθύνει η Αδελφότης Σαμίων Αθήνας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια όλα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι από χώρες τις Ασίας και της Αφρικής, με αρκετά διαφορετικές κουλτούρες από τις δική μας διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.).

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σάμος και ειδικότερα η πρωτεύουσα του νησιού. Εδώ και χρόνια λειτουργεί κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Βαθύ Σάμου, χωρητικότητας περίπου εξακοσίων ατόμων που όμως φιλοξενεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ύπατης αρμοστείας, επτάμιση χιλιάδες και πλέον, άτομα, τα οποία διαμένουν στο Κ.Υ.Τ. αλλά και σε σκηνές πέριξ αυτού, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς να τηρούνται βασικούς κανόνες υγιεινής, μόλις λίγα μέτρα από τον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας του νησιού.

Το Κ.Υ.Τ. Σάμου είναι ανοιχτής δομής, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα άτομα να κυκλοφορούν ελεύθερα και οποιαδήποτε ώρα, στην πόλη. Σε αυτούς τους επτάμισι χιλιάδες και πλέον, μετανάστες, έχουν εισχωρήσει και άτομα με παραβατικές συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες καυγάδων και ξυλοδαρμών, μεταξύ κυρίως της Αφρικανικής και Αφγανικής κοινότητας. Επίσης, πολύ συχνά προκαλούνται ζημιές, κλοπές και ληστείες, σε αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα. Νιώθουμε πλέον ότι το νησί μας δεν είναι ασφαλές, αφού φοβόμαστε να περπατήσουμε μόνοι μας, ιδίως από το απόγευμα και μετά. Σοβαρότερα εγκλήματα δε, διαπράττονται και μεταξύ των μεταναστών, αφού κανείς από την επίσημη  πολιτεία δεν ασχολείται όσο χρειάζεται τόσο με την ασφάλεια των πολιτών, όσο και με αυτή των ίδιων των μεταναστών.

Η κατάσταση τείνει να επιδεινωθεί σύντομα με την κατασκευή του νέου Κ.Υ.Τ στην περιοχή Ζερβού μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Μυτιληνιοί.

Η Αδελφότητα Σαμίων Αθήνας έχοντας επίγνωση του ρόλους της στηρίζει τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τους Δημάρχους Γιώργο Στάντζο και Αλέκο Λυμπέρη και καλεί όλους τους Σαμιώτες της Αθήνας να συμμετάσχουν στην μαζική διαμαρτυρία που θα η στις 13/02/2020 στις 10:00 το πρωί στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κρίνουμε σημαντική την μαζική σας παρουσία απέναντι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required