18 Φεβ 2020

Στους ρυθμούς της αποκριάς το Σάββατο το Βαθύ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος «Καπετάν Λαχανά» διοργανώνουν «Τσαμπουνοσύναξη» με Σαμιώτες Τσαμπουνιέρηδες, καθώς και με 50 ακόμη μουσικούς από όλο το Αιγαίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σάμου το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναβίωση της «Περατζάδας», όπου η έναρξη της θα πραγματοποιηθεί στις 11:45 από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθεός «Καπετάν Λαχανά» στο Άνω Βαθύ. Δεύτερο σημείο συνάντησης της «Περατζάδας» είναι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος στις 12:00 και τρίτο η πλατεία Δημαρχείου στον Άγιο Σπυρίδωνα στις 12:45, η κατεύθυνση της οποίας θα είναι προς τους εμπορικούς δρόμους της πόλης έως το Δικαστικό Μέγαρο.

Η επιστροφή στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 14:00 θα περιλαμβάνει αναβίωση εθίμων από τους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως το γαϊτανάκι μέσα στον δρόμο της παραλιακής οδού με τη συνοδεία των τσαμπούνων. Στην πλατεία θα στηθεί ένα μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με τσαμπούνες και πνευστά καθώς και δωρεάν σουβλάκια, τηγανίτες, κρασί και ούζο!

Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σάμου, Χορευτικός Όμιλος Σάμου ΧΟΡ.ΟΣ, Ένωση Μικρασιατών Σάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου « Ο Λυκούργος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Ωκυρρόη η Σαμία», Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάνας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου « Αρίσταρχος ο Σάμιος», Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών, και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

«Ευχαριστούμε την 79 ΑΔΤΕ για τη διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Σάμου, όπου θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο για τους φιλοξενούμενους μουσικούς από όλο το Αιγαίο.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας για την υποστήριξη στη μεγάλη αυτή διοργάνωση που πρώτη φορά πραγματοποιείται στο νησί μας. Τον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ : BLUE STAR FERRIES, τους ΑΣΗΜΕΝΙΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ: «Franchise Σκλαβενίτης στη πόλη της Σάμου», Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου και Ποτοποιία Φρατζέσκος Καθώς και τους χορηγούς: Όμιλο Επιχειρήσεων Χριστινίδη, Doryssa seaside Resort, Όμιλος Εταιρειών Ζαρμπάνη, Εμπόριο και Αντιπροσωπεία Τροφίμων Μένεγα Εμμανουήλ, Κρεοπωλείο Δημήτρη Μάρκου, Κρεοπωλείο MEAT 2 MEET Γιάννη Λεβισιανού, Κρεοπωλείο Εμμανουήλ Κνίτη Ο.Ε., Ποτοποιία Ούζου Εμμανουήλ Γιοκαρίνη και Αρτοποιείο Βαλωμένος», αναφέρει ο δήμος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required